Vier vrouwelijke Netelanders nemen van 24 mei tot 28 mei deel aan deThink-Pink Challenge in Geraardsbergen.  Een vierdaagse fietstocht doorheen Oost- en West-Vlaanderen, waar elke dag zo'n 100 km gefietst wordt. En een 2-daagse wandeltocht van 30 km per dag.

De fietsers moeten minimaal 750 euro fondsen ophalen, de wandelaars 500 euro. Aan deze tochten nemen enkel dames deel.

Valérie Temmerman uit Herentals : 'Met de Think-Pink challenge waaraan de Netelanders deelnemen wordt er geld ingezameld voor het SMART-fonds. Met dit fonds wordt er innovatief wetenschappelijk onderzoek gedaan naar borstkanker. En voor onze toekomst, en die van onze kinderen, is dat wetenschappelijk onderzoek van heel groot belang.' 

Neteland goed vertegenwoordigd
Aan de bike-challenge nemen 2 dames uit Herentals deel. Aan de walk-challenge zijn er 2 vriendinnen uit Herentals en doen er 4 dames mee uit Herenthout.
Valérie Temmerman en Sofie Verdonck zijn de enige twee wandelaars uit Herentals die deelnemen.

'Al te vaak zie je mama's aan de schoolpoort, in de winkel, de sportclub wiens leven volledig overhoop gegooid wordt door borstkanker', zegt Valérie Temmerman. 'Iedereen kent wel iemand die borstkanker gehad heeft, of eraan overleden is. Een naaste, een collega, een verre vriend. Jong en oud, éénmaal kanker of meerdere malen.

De impact van die ziekte op iemand z'n lichaam is enorm groot. Het zou mooi zijn als iedere kanker uitgeroeid kan worden. Dit kan enkel door wetenschappelijk onderzoek. Daar de fondsen van deze challenge enkel hiervoor gebruikt worden, hebben we ervoor gekozen hieraan deel te nemen. Dat dit gepaard gaat met onze hobby, wandelen, is mooi meegenomen.

We trainen regelmatig samen en gaan er op uit. Kleine wandelingen, lange wandelingen, slecht of goed weer. We hebben er elke keer opnieuw zin in. We kijken dan ook uit naar 27 en 28 mei!'

Wil je iemand van de deelnemende dames nog steunen en hun een hart onder de riem steken? Via deze link kan je nog geld doneren.

Steun je via de link, dan krijg je vanaf 40 euro een fiscaal attest.
http://www.think-pink.be/nl/acties/d/a/4478
http://www.think-pink.be/nl/acties/d/a/4500