Canvas pakt na de paasvakantie uit met een nieuw nieuws- en actuaprogramma, dat zal worden uitgezonden rond 20 uur. "Terzake" verhuist naar later op de avond en zal meer dan ooit focussen op het verdiepende interview. De twee actuaprogramma's moeten belangrijke pijlers worden van een vernieuwd Canvas.

Met het nieuwe programma, dat wordt uitgezonden op het moment van het huidige "Terzake", mikt Canvas op de meerwaardezoeker van nu, die intussen is terechtgekomen in een digitale wereld.

 

"Het wordt een breed dagelijks magazine met aandacht voor binnen-en buitenlandse politiek, maar ook nieuws in andere domeinen zoals wetenschap, kunst en cultuur, ondernemen en economie, en sport", zegt Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma's van VRT Nieuws. Voor het nieuwe programma werkt de nieuwsdienst samen met VRT Televisie en VRT Sport.

"Terzake" keert terug naar zijn essentie

"Terzake" op zijn beurt verhuist naar de latere avond, rond 22.30 uur, het tijdstip van "Reyers Laat". Het programma zal grondig vernieuwen. "Het keert terug naar zijn essentie, "ter zake komen"", zegt Voet. "In de nieuwe formule blijft het verdiepende interview centraal staan".

"Reyers Laat" verdwijnt, maar de ongedwongen aanpak en het gevarieerde menu van dat programma zullen voortleven in de opener op Canvas, het nieuwe actuaprogramma rond 20 uur".

Volgens Paul Peyskens, die samen met Elly Vervloet de krijtlijnen van het vernieuwde Canvas uittekent, houden de twee nieuwe Canvasprogramma's rekening met de veranderde kijkgewoonten en met het snel evoluerende nieuws- en mediagebruik.

Wie de nieuwe programma's zal presenteren, is nog niet bekend. (vrt)