De VRT gaat haar personeelsbestand in 2015 afslanken met 89,5 personen en knippen in het aanbod. Dat is het gevolg van de opgelegde besparingen van de Vlaamse regering. De zender OP12 na 20 uur houdt volgend jaar op te bestaan.

De directie van de VRT heeft aangekondigd dat als gevolg van de opgelegde besparingen het personeelsbestand afgeslankt zal worden met 89,5 personen.

VRT

Ook in het aanbod wordt geknipt. Het staat nu al vast dat de zender OP12 na 20 uur ophoudt te bestaan in 2015. Ketnet zal wel nog op het derde net van de VRT uitzenden en het productiebudget van enkele programma's zal dalen.

Het parlementair magazine "Villa politica" zal met minder middelen gemaakt worden en op Canvas verdwijnt "Login" en het "100 seconden journaal".

In de loop van de namiddag zullen meer details over de besparingsoperatie bij de openbare omroep bekendgemaakt worden. Op dit ogenblik werken er 2.338 voltijdse equivalenten bij de VRT. De vakbonden pleitten eerder voor het behoud van het huidige personeelsbestand.

Op 24 september maakte Vlaams minister van Media Sven Gatz bekend dat de VRT in 2015 18 miljoen euro moet besparen. Tegen eind 2019 moet er in totaal 39 miljoen euro bespaard worden, bijna tien procent van de totale overheidsdotatie van de openbare omroep. (vrt)