U bent hier

VRTNWS De Stemtest 2019: wat is het? Hoe werkt het? En wat willen we daarmee bereiken?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
25.05.2019 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Morgen zondag trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Een belangrijke verkiezingsdag dus.

Wilt u nagaan welke partij er inhoudelijk het dichtst bij u aanleunt? Dan kunt u terecht bij "De Stemtest". Voor 4 verschillende verkiezingen - Vlaams, Brussels, federaal en Europees - is er een aparte lijst met stellingen in een tool gegoten.

KIES19

Bij elke stelling kunt u "Eens" of "Oneens" antwoorden. Wie meer uitleg wil, kan die ook krijgen.

Daarvoor klikt u onderaan op "Wat zeggen de partijen". Het is ook mogelijk om af en toe een stelling over te slaan.

Zodra u alle stellingen hebt doorlopen, kunt u nog aangeven aan welke stellingen u het meeste gewicht wilt geven. Het resultaat dat u uiteindelijk krijgt, is uw stemprofiel.

(VRTNWS)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto