De Amerikaanse president Donald Trump en zijn echtgenote Melania hebben positief getest op het coronavirus en gaan in quarantaine. Dat meldt hij via Twitter.

Eerder vandaag liet hij al weten dat een naaste medewerker van hem positief had getest.

"Vanavond hebben de first lady en ik positief getest op COVID-19. We beginnen meteen aan onze quarantaine en ons herstelproces. Samen slaan we ons hierdoor." Met die woorden maakt de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter bekend dat hij en zijn echtgenote het coronavirus te pakken hebben.

Eerder vandaar bleek al dat Hope Hicks, een nauwe communicatiemedewerkster van president Trump, positief heeft getest. Dat heeft president Trump op de nieuwszender FOX bevestigd. De twee hebben de afgelopen dagen nog samen gereisd, onder meer in de presidentiële helikopter en in het vliegtuig Air Force One.

"President Donald Trump wordt elke dag op corona getest", zegt Amerika correspondent Björn Soenens. "We weten intussen dat president Trump vaker niet dan wel een mondmasker draagt" zegt Soenens, "zeker bij contacten met nauwe medewerkers".

Tijdens het voorbije debat met presidentskandidaat Joe Biden had president Trump nog de draak gestoken met Biden, omdat die erg vaak een mondmasker draagt om zich te beschermen tegen het virus. (VRTNWS lees verder op VRTNWS) Foto : Trump besmet met Covid-19 gisteravond - © Polaris/Photo News.