De commissie die in de USA het tweede verkiezingsdebat tussen de Republikeinse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden moet organiseren, heeft de bijeenkomst geannuleerd.

Dat bericht komt nadat president Trump, ondanks bezorgdheid over zijn coronabesmetting, heeft geweigerd een virtueel debat te houden.

Het debat stond gepland voor 15 oktober, komende donderdag.

Vanwege Trumps coronabesmetting was het de bedoeling dat de twee de degens zouden kruisen in Miami, maar niet op één podium, maar vanaf twee verschillende locaties in Miami en online. Trump vond dat meteen onacceptabel. Hij zei in plaats van het debat een campagnebijeenkomst te willen houden.

Het Democratische kamp van Joe Biden reageerde daarop door te zeggen dat hij op 15 oktober vragen van kiezers zal beantwoorden.

Ook willen de Democraten dat het debat op de 22ste wel doorgaat, zodat Trump "het afleggen van verantwoording niet kan ontlopen". Op die datum stond aanvankelijk een derde debat gepland. Trumps campagneteam heeft laten weten dat Trump er op 22/10 ook wil staan.

Het Republikeinse campagneteam stelt voor dat er dan een derde debat komt op 29/10. (nos)