In het begin van het schooljaar is de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo opnieuw in het project Olympic Moves gestapt. Dit is een sportprogramma dat jongeren via een leuke competitie aanzet om meer te sporten en zo de olympische waarden te ontdekken.

Het programma telt drie fases. De eerste fase bestond uit zes sportinitiaties die plaatsvonden tijdens de lessen LO. De bedoeling van deze sessies was zowel de leerlingen als de leerkrachten klaarstomen om in competitie te gaan met andere scholen.

Onlangs vond de tweede - en mogelijk belangrijkste - fase plaats. De schoolploegen van VSLS Westerlo moesten het in twee sporttakken (voetbal en softbal) opnemen tegen verschillende scholen uit de provincies Antwerpen en Limburg. "We hebben het ongelofelijk goed gedaan!" aldus de coaches van de ploegen.

"De voetballers (jongens) hebben met veel overmacht en goed voetbal het tornooi gewonnen. Ook onze softbalmeisjes hebben dit jaar wéér geweldig gepresteerd en iedereen verslagen!" Hierdoor hebben beide ploegen zich kunnen kwalificeren voor de grote finale in Brussel.

Deze finaledag in het Koning Boudewijnstadion is dé apotheose van Olympic
Moves. Hieraan is overigens nog een leuk extraatje verbonden voor al de leerlingen van het 2e jaar.

Ze mogen niet alleen mee gaan supporteren voor de schoolploegen, maar ze krijgen er nog een gratis sportdag bovenop. Zo kunnen ook zij proeven van verschillende sportdisciplines en strijden om goud.