U bent hier

Vuilniswagens die het wegdek controleren en slimme fietspalen: 3,5 miljoen euro voor innovatieve projecten

Vlaanderen
24.08.2018 - 01.32u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) maakt 3,5 miljoen euro vrij voor 21 slimme projecten in steden en gemeenten in Vlaanderen.

De projecten moeten via nieuwe technologiën het leven van inwoners gemakkelijker en duurzamer maken. Na het succesvol proefproject-City of Things- in Antwerpen, wordt nu ook de rest van Vlaanderen klaargestoomd voor de digitale revolutie.

Sensoren in lichtmasten die de straatverlichting beter regelen, om zo veiliger te fietsen in Mechelen, 3D camera's onder vuilniswagens die het wegdek inspecteren in Lubbeek, ...

Het is maar een greep uit de 21 projecten die werden geselecteerd naar aanleiding van de subsidieoproep van minister Philippe Muyters vorig jaar. Bedoeling van de projecten is om via nieuwe technologieën het leven slimmer, aangenamer en duurzamer te maken, zo staat te lezen op de website van de minister.

Muyters reageert opgetogen: "Ik ben ook heel tevreden met het grote aantal steden en gemeenten – groot én klein – die we met deze oproep bereiken en helpen om een smart city te zijn." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto