U bent hier

Vuurwerkluw Neteland : 'Advies brandweer Kempen en politie Neteland goed opgevolgd'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland
01.01.2019 - 17.44u
Door: Herman Gezelle

Oudejaar werd een allereerste vuurwerkluwe nacht in politiezone Neteland. 'Het advies van brandweer Kempen en politie Neteland om geen vuurwerk af te steken, is goed opgevolgd', zegt Tom De Ceulaer, paardeneigenaar uit Rossem Noorderwijk.

'3 jaar geleden verloor ik nog een drachtige merrie door de paniek die bij paarden uitbreekt bij het aanhoudende vuurwerk toen in onze regio Rossem-Plassendonk-Atealaan. Dat kostte me zo'n €5.000 verlies.

Gisterennacht is het heel hard meegevallen', zucht Tom.  'De politie heeft vooraf knap werk gedaan. In Herenthout was het stil, er kwamen nog wel wat knallen uit Morkhoven, Herentals-Molekens, Grobbendonk en Bouwel. 

Ik had om 22u gisteravond nog naar de Herentalse burgemeester en voorzitter van de politieraad Neteland Jan Bertels een bericht gestuurd dat ze al bezig waren, iets later was het knallen gedaan.

Dat is top van de burgemeester en de politie. Ook een woordje van dank aan politieraadslid Guy Verellen, die 3 jaar geleden het vuurwerk wilde laten verbieden en ook een ontradingscampagne in de gemeentelijke communicaties kon laten uitvoeren.  Ook brandweer Kempen langs kolonel Koen Bollen nam het ontradingsheft in handen.

We mogen tenslotte blij zijn dat we in de Kempen Neteland wonen.  In de buurt van Brussel en Antwerpen wonen blijkbaar gekken, die de brandweer en politie bij controles aanvallen', besluit een tevreden Tom De Ceulaer.

Foto's paarden Tom De Ceulaer/ brandweer Kempen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto