Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vuurwerkverbod met oudjaar haast in alle Kempense gemeenten : eindelijk gezond verstand gebruiken

Vuurwerkverbod
De meeste Kempense gemeenten voeren eindelijk een volledig vuurwerkverbod in tijdens oudjaar uit voor respect voor de dieren.  In 23 van de 27 Kempense gemeenten is het sowieso verboden om vuurwerk af te steken, ook met oudjaar.

Een burgemeester kan een uitzonderingen toestaan. Dat gebeurde enkel in Westerlo. Daar deelde burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) spijtig genoeg 6 vergunningen uit voor één groot vuurwerkspektakel per deeldorp. En dat zijn locaties waar veel dieren buiten of in hun stallen staan.  Onbegrijpelijk. 

En vuurwerk is dan ook nog giftig en zwaar vervuilend.  En er zijn al genoeg 24/24 oorlogsgeluiden in Europa.

In Hoogstraten, Geel, Laakdal, Meerhout, Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen, Vorselaar, Turnhout, Oud-Turnhout, Lille, Kasterlee, Beerse, Vosselaar, Baarle-Hertog, Hulshout en Herselt hebben de burgemeesters geen uitzondering gemaakt op het verbod.

In Balen, Dessel en Mol geldt er een waterdicht vuurwerkverbod, waar ook geen uitzondering op gemaakt kon worden.

In Arendonk en Retie, kunnen enkel gespecialiseerde firma’s een vergunning verkrijgen. Vuurwerk afsteken als particulier is er dus in elk geval verboden. Ook in Ravels geldt er een vuurwerkverbod.  Enkel in Rijkevorsel en Merksplas mogen particulieren vuurwerk afsteken, als ze een vergunning hebben aangevraagd.

Er is nog heel wat werk in de Kempen en Neteland om het vuurwerkverbod 100% af te dwingen  en te bestraffen. 

Om middernacht vorig oudjaar klonken o.a. in Herentals  in de buurt van het Netepark, het centrum, in de bosrijke omgeving Wijngaard, landbouwgemeenten Noorderwijk en Morkhoven toch knallen die de massa dieren intens deden schrikken.'

Vuurwerkverbod

Deel dit artikel