Traditiegetrouw organiseert vzw Keizer Karel tijdens de zomer tal van activiteiten in Olen. Het coronavirus gooit dit jaar echter roet in het eten. In het belang van de gezondheid van het publiek en de talrijke vrijwilligers werden er inmiddels al enkele activiteiten geannuleerd.

Voor een aantal andere activiteiten zoekt vzw Keizer Karel momenteel nog naar een kleinschaliger alternatief.

Geannuleerde activiteiten

De Nationale Veiligheidsraad besliste onlangs dat alle culturele, recreatieve en sportieve evenementen tot en met eind juni verboden blijven. Dit betekent dat ook de gekende 'picknick op het plein' niet kan doorgaan.

Inmiddels heeft vzw Keizer Karel ook zelf nog een aantal activiteiten geannuleerd. Zo zullen het schlagerfestival 'Daarbij die Molen' en het kleinkunstfestival dit jaar niet doorgaan.

De werkgroep van het voormalige Boerkesfeest plande deze zomer ook een nieuw muziekevenement onder de naam 'Boerke Swingt'. Om deze nieuwe activiteit een succesvolle start te gunnen, kiest de werkgroep ervoor om ook 'Boerke Swingt' te verplaatsen naar de zomer van 2021.

Afwachten

Voor het 'Villa Leemans Parkfeest' en 'Keizer Kriek' wacht de organisatie de verdere beslissingen van de nationale en lokale overheid verder af.

Vzw Keizer Karel hoopt dat bepaalde zomeractiviteiten, mits een creatieve en kleinschaligere invulling, alsnog kunnen doorgaan. Hou de komende weken de website www.keizerkarelolen.be in het oog.