Komisier, een nagelnieuwe vzw uit Nijlen schenkt de opbrengst van hun speelse en luchtige quiz aan de sociale kruidenier.

Komisier werd opgericht in november 2021, maar pruttelt al langer in de hoofden van Jeroen, Sean en Dakke. Het trio wil mensen (terug) bij elkaar brengen door gezellige en vernieuwende activiteiten te organiseren voor iedereen die zin heeft in een gezellige tijd.

Doel van de vzw, naast toffe activiteiten organiseren, is om hun opbrengst te kunnen schenken aan een vereniging of organisatie die zich inzet voor een warmere maatschappij.

De eerste activiteit, een quiz op 12 maart, werd ondertussen met groot succes afgerond en de opbrengst is zelfs meer dan verwacht.
Er kan €750 geschonken worden aan de sociale kruidenier.

"Een onverwachtse meevaller, we hadden gehoopt om €200 à €300 te kunnen wegschenken. De sociale kruidenier is een kleine buurtwinkel in Nijlen voor mensen in een moeilijke financiële situatie. Ze drijft op giften en vrijwilligers die andere mensen willen verder helpen. 7.500 kg groenten en fruit kunnen schenken aan zo'n project, van zoiets word je toch warm?" zegt Jeroen.

Met €15 per week kan je in Nijlen al 100 gezinnen met kinderen een week helpen met brood of andere etenswaren. Giften zijn steeds welkom op rekeningnummer BE09 0910 0086 61557 met vermelding 'gift Sociale Kruidenier'.

De vzw plant ook in de toekomst nog activiteiten. Mensen die zin hebben om hun schouders onder een leuk iniatief te zetten zijn zeker welkom.  Foto rr.
Meer info op www.komisier.be