U bent hier

Vzw Kompaan wil brug vormen tussen reizigers met ondersteuningsnoden en vrijwilligers

Heist op den Berg
02.04.2019 - 18.48u
Door: Mark Jaspers

Op woensdag 3 april wordt in Heist-op-den-Berg een nieuwe onafhankelijke vrijwilligersorganisatie gelanceerd: vzw Kompaan. Kompaan zal een brug vormen tussen reizigers met ondersteuningsnoden en vrijwilligers of assistenten.

De vrijwilliger is een metgezel die ervoor zorgt dat personen met een beperking of zorgvraag minder tot geen drempels ervaren in het vrijetijds- en vakantieaanbod. We bouwen zo op een duurzame manier aan een uiterst toegankelijke samenleving en een wereld waarin iedereen op gelijke voet staat.

Met de steun van Toerisme Vlaanderen bouwt Kompaan een onafhankelijke en kwalitatieve vrijwilligerswerking uit die ertoe bijdraagt dat werkelijk iederéén kan genieten van een zorgeloze vakantie. Studies tonen namelijk aan dat meer en meer personen met een beperking individueel willen reizen.

De wereld zelfstandig beleven, draagt bij aan een positieve gezondheidszorg. En een goede gezondheid, die zorgt er op zijn beurt voor dat mensen ook naast het reizen meer geluk kunnen ervaren.

Personen met een beperking of zorgvraag kunnen met ondersteuning van een vrijwilliger optimaal deelnemen aan het vakantieaanbod in een inclusieve samenleving. Reizigers met een beperking of zorgvraag kunnen bij Kompaan terecht om samen op zoek te gaan naar een Kompaan-vrijwilliger. De vrijwilliger reist mee en zorgt voor de nodige assistentie en ondersteuning op vakantie of op daguitstap.

Kompaan zorgt daarnaast ook voor de nodige verzekeringen en afspraken tussen reiziger en vrijwilliger, zodat ze zorgeloos samen op reis kunnen vertrekken. Wil jij graag als vrijwilliger aan de slag, of ben jij een reiziger met een zorgnood en op zoek naar een assistent of vrijwilliger?

Dan kan je steeds contact opnemen op het nummer 0489 37 47 99 of via info@vzwkompaan.be. Meer informatie over de werking van Kompaan kan je terugvinden op: www.vzwkompaan.be.

vzw Kompaan Herenthoutseweg 31 B 2222 Wiekevorst info@vzwkompaan.be www.vzwkompaan.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto