Vzw Plattelandsvrienden heeft al enkele keren een wandeling georganiseerd in de omgeving van Voortkapel-Morkhoven. Telkens stellen ze vast dat in de bermen veel afval wordt achtergelaten.


Omdat de vzw het landelijke karakter hoog in het vaandel draagt, werd beslist om de handen uit de mouwen te steken.

Op zondag 1 april  gaan bestuur en leden een zwerfvuilactie ondernemen, samen met de steun van het gemeentebestuur van Herentals en Westerlo. De gemeentes zorgen voor vuilzakken en prikkers, de plattelandsvrienden voor manschappen om zo achtergelaten blikjes, lege wijnflessen, en ander afval te verzamelen. Ze willen op deze manier mensen sensibiliseren om afval niet zomaar weg te gooien.

“Onze buurt is ons zeer dierbaar, wij hebben het voorrecht om op een plaats te wonen waar rust, landelijke velden afgewisseld met bomen en een beekje de hoofdzaak uitmaken. Spijtig dat niet iedereen dit zo ziet en ervaart, en onbeschaamd afval achterlaat op plaatsen waar dit niet hoort.” zegt de voorzitter van vzw plattelandsvrienden.

De vzw is eveneens gemeentegrensoverschrijdend, dat maakt dat het toch net dat ietsje anders is. Het uitgangspunt van de zwerfvuilactie was dan ook om over de grenzen heen te stappen en “de buurt” in zijn geheel aan te pakken. Dus na enig overleg met de gemeentes zijn er duidelijke afspraken gemaakt en zullen zowel Broekhoven in Morkhoven als Strateneinde in Voortkapel aangepakt worden.

Meer informatie: plattelandsvrienden@gmail.com