Vzw Poezencentrale Mol zoekt mensen die zwerfkatjes willen helpen vangen voor het sterilisatieproject in onze gemeente.

Een medewerker van de poezencentrale laat je zien wat je moet doen en voorziet je van al het nodige. Het enige dat je zelf moet hebben is een auto, een gsm en een beetje vrije tijd.

Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via info@poezencentrale.be.

Je gaat samen met een medewerker van de poezencentrale naar een adres waar zwervertjes gevangen moeten worden. Jullie bespreken samen hoe jullie dit aanpakken. De katten worden dan naar de dierenarts gebracht voor sterilisatie en daarna terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen zijn.

Samenwerking vzw Poezencentrale Mol

Door de wetgeving om de populatie aan zwerfkatten beperkt te houden, sloot het gemeentebestuur een akkoord voor een sterilisatieproject met de vzw Poezencentrale Mol.

De op sommige plaatsen hoge concentratie van zwerfkatten in verschillende wijken, plantsoenen en braakliggende gronden, veroorzaakt problemen voor de dieren (slechte voeding, ziektes,..) en de omgeving (overlast, snelle voortplanting,...). Door de sterilisatie en castratie van zoveel mogelijk zwerfkatten daalt op termijn het aantal zwerfkatten.

Melden zwerfkatten

Een zwerfkattenprobleem kan je melden bij de milieudienst via 014 33 07 35 of milieudienst@gemeentemol.be.

De milieudienst geeft het adres door aan vzw Poezencentrale Mol.
vzw Poezencentrale Mol komt ter plaatse en beslist wat er best gebeurt.
Mogelijk vangen ze de zwerfkatten en worden deze nadien gecastreerd of gesteriliseerd.

Alle gevangen katten worden terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen zijn. In geen geval kunnen of mogen wilde katten ergens anders uitgezet worden.
Tamme katten en kittens gaan – indien er plaats is – naar een opvang.
Enkel zwaar zieke of gewonde katten worden geëuthanaseerd.

Wachttijden: meldingen over kittens, zieke of gewonde katten krijgen altijd voorrang. Voor andere meldingen geldt een mogelijke wachttijd.

Het adressenbestand wordt afgewerkt in chronologische volgorde van melding.'

Foto Nnieuws.