U bent hier

vzw Ter Vesten 'nieuwjaarsreceptie mevrouw Le Paige'

Herentals
17.01.2016 - 23.57u
Door: Herman Gezelle

Zondagvoormiddag kregen de leden van vzw Ter Vesten een gezellige 'nieuwjaarsreceptie mevrouw Le Paige' aangeboden in... Le Paige. Lien Avonds luisterde aan de piano het event op. Door het prachtige werk van deze vzw kon het kasteel destijds gered worden van de afbraak. Het monument kreeg een briljante restauratie die mee door de stad gefinancierd werd.

De vzw Ter Vesten werd in 1993 opgericht met als doel de restauratie en valorisatie van kasteel Le Paige en het aangrenzende arboretum. Het domein was in 1976 bij testament geschonken aan de parochie Onze-Lieve-Vrouw. Als gevolg van de tegenstrijdige bepalingen van het testament en de bescherming als monument bleef het kasteel enkele jaren zonder duidelijke bestemming en raakte het compleet in verval.

Door het initiatief van de vzw Ter Vesten kon in 1996 gestart worden met de werken aan het kasteel. Drie jaar later was het gerestaureerde kasteel Le Paige een feit. Sindsdien maakt het kasteel deel uit van cultuurcentrum 't Schaliken en wordt het onder meer gebruikt als tentoonstellingsruimte.

Marcel Nelis / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto