U bent hier

vzw TWERK verkozen tot ‘Coup de Coeur’

Herentals | Kempen regio
14.05.2019 - 14.07u
Door: Mark Jaspers

TWERK, een vzw die gesteund wordt door het Venture Philanthropy Fonds van de Koning Boudewijnstichting, is door de klanten van BNP Paribas Fortis Private Banking verkozen als 'Coup de Coeur' en kan hierdoor een volgende stap zetten in haar groei.

TWERK is een sociale (werk)plaats. Mensen met autisme spelen er de hoofdrol, en TWERK speelt een hoofdrol in hun leven. De hoofddoelstelling van TWERK: mensen met ASS een zinvol leven, zinvol werk en loon naar werken geven.

De methodiek van TWERK is een referentie op het vlak van omgaan met mensen met autisme. TWERK biedt maatwerk aan mensen met autisme, en levert ook maatwerk voor allerhande bedrijven.

Bart Michiels, directeur TWERK: "Wij zijn een ambachtelijk chocoladebedrijf dat toevallig alles zoveel mogelijk doet, met en voor mensen met autisme. We zijn er fier op dat onze methodiek als referentie geldt op het vlak van omgaan met mensen met autisme."

De Venture Philanthropy 'Coup de coeur'

Sinds 2015 heeft de Koning Boudewijnstichting een uniek partnership met BNP Paribas Fortis Private Banking. Jaarlijks kunnen de cliënten van Private Banking die belegden in maatschappelijk verantwoorde beleggingsoplossingen en de werknemers van BNP Paribas Fortis stemmen voor hun 'coup de coeur', de organisatie die hen het nauwst aan het hart ligt.

TWERK is deze keer verkozen en kan hierdoor genieten van een bijkomend budget en professionele begeleiding.

Sophie Van Malleghem, Koning Boudewijnstichting: "Wij zien TWERK dit jaar graag verder groeien naar TWERK 3.0 : 5 nieuwe werknemers aannemen, 10% meer chocolade produceren, een fairtradelabel behalen... Grootse plannen, dus deze erkenning als 'coup de coeur' komt zeer goed van pas."

Het Venture Philanthropy Fonds biedt een structurele begeleiding aan organisaties (vzw's of ondernemingen in de sociale economie) die voldoende groeipotentieel tonen of waarvan de sociale impact in België onder druk staat, met externe consultancy, financieringshulp, het inschakelen van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting en de uitbouw van het eigen netwerk.

Caroline Thijssen, BNP Paribas Fortis Private Banking: " Met de steun van € 80.000 en de prijs 'coup de coeur' van € 4.000 kunnen we TWERK 3.0 extra ondersteunen. We herbekijken de werking en processen van TWERK, als maatwerkbedrijf en als welzijnsinitiatief. Zo kunnen we de benadering van mensen met autisme in een sociale werkplaats nog beter organiseren en waarderen."

imageMeer nieuws

Actrice Corrie van Gorp (78) overleden

Internationaal 24.11.2020 - 12.50u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 24.11.2020 - 12.19u

Planten voor studentenkamers

Planten voor studentenkamers
Geel | Kempen regio 24.11.2020 - 10.31u

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst
Kasterlee | Neteland | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.56u

Cunina viert haar 30-jarig bestaan

Cunina viert haar 30-jarig bestaan
Kempen regio | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.24u

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa
Herentals | Kempen regio 23.11.2020 - 19.52u

Wout van Aert en Evenepoel strijden tegen Roglic en Pogacar in Vélo d'Or

Wout van Aert en Evenepoel strijden tegen Roglic en Pogacar in Vélo d'Or
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.11.2020 - 18.42u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto