U bent hier

vzw TWERK verkozen tot ‘Coup de Coeur’

Herentals | Kempen regio
14.05.2019 - 14.07u
Door: Mark Jaspers

TWERK, een vzw die gesteund wordt door het Venture Philanthropy Fonds van de Koning Boudewijnstichting, is door de klanten van BNP Paribas Fortis Private Banking verkozen als 'Coup de Coeur' en kan hierdoor een volgende stap zetten in haar groei.

TWERK is een sociale (werk)plaats. Mensen met autisme spelen er de hoofdrol, en TWERK speelt een hoofdrol in hun leven. De hoofddoelstelling van TWERK: mensen met ASS een zinvol leven, zinvol werk en loon naar werken geven.

De methodiek van TWERK is een referentie op het vlak van omgaan met mensen met autisme. TWERK biedt maatwerk aan mensen met autisme, en levert ook maatwerk voor allerhande bedrijven.

Bart Michiels, directeur TWERK: "Wij zijn een ambachtelijk chocoladebedrijf dat toevallig alles zoveel mogelijk doet, met en voor mensen met autisme. We zijn er fier op dat onze methodiek als referentie geldt op het vlak van omgaan met mensen met autisme."

De Venture Philanthropy 'Coup de coeur'

Sinds 2015 heeft de Koning Boudewijnstichting een uniek partnership met BNP Paribas Fortis Private Banking. Jaarlijks kunnen de cliënten van Private Banking die belegden in maatschappelijk verantwoorde beleggingsoplossingen en de werknemers van BNP Paribas Fortis stemmen voor hun 'coup de coeur', de organisatie die hen het nauwst aan het hart ligt.

TWERK is deze keer verkozen en kan hierdoor genieten van een bijkomend budget en professionele begeleiding.

Sophie Van Malleghem, Koning Boudewijnstichting: "Wij zien TWERK dit jaar graag verder groeien naar TWERK 3.0 : 5 nieuwe werknemers aannemen, 10% meer chocolade produceren, een fairtradelabel behalen... Grootse plannen, dus deze erkenning als 'coup de coeur' komt zeer goed van pas."

Het Venture Philanthropy Fonds biedt een structurele begeleiding aan organisaties (vzw's of ondernemingen in de sociale economie) die voldoende groeipotentieel tonen of waarvan de sociale impact in België onder druk staat, met externe consultancy, financieringshulp, het inschakelen van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting en de uitbouw van het eigen netwerk.

Caroline Thijssen, BNP Paribas Fortis Private Banking: " Met de steun van € 80.000 en de prijs 'coup de coeur' van € 4.000 kunnen we TWERK 3.0 extra ondersteunen. We herbekijken de werking en processen van TWERK, als maatwerkbedrijf en als welzijnsinitiatief. Zo kunnen we de benadering van mensen met autisme in een sociale werkplaats nog beter organiseren en waarderen."

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto