Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Vzw Zorggroep Zusters van Berlaar helpt meer medewerkers veilig op weg'

Vzw Zorggroep Zusters van Berlaar heeft een hart voor de ouderenzorg én zijn medewerkers. 'Al sinds 2019 zet de vzw zich in voor minder files en meer fietsers via “ZVB goes Electric”. Sindsdien neemt maar liefst 45% van de personeelsleden de fiets naar het werk.

Daarom zal de Zorggroep vanaf dit jaar op alle locaties en voor alle personeelsleden ook een fietsopleiding aanbieden. Om zo op duurzame manier nog meer medewerkers veilig op weg te helpen.

ZVB goes Electric dankzij het pendelfonds

In 2018 diende de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar een project in bij het pendelfonds om duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen. Daardoor kunnen personeelsleden sinds de zomer van 2019 via het werk een elektrische fiets of speedpedelec leasen met een korting van €30 per fiets per maand. Bovendien werd er ook geïnvesteerd in nieuwe fietsenstallingen en extra oplaadpunten. Sindsdien neemt maar liefst 45% van de personeelsleden de fiets naar het werk. Daarom zal de vzw ook na de beëindiging van deze subsidies in 2024 de tussenkomst in het leasingbedrag volledig op zich blijven nemen.

Veiligheid primeert

Dat de fiets zowel voor woon-werkverkeer als privé aan populariteit wint, is natuurlijk goed nieuws! Daarom wil de vzw dit jaar nog een stapje verder gaan door fietsopleidingen te organiseren op alle locaties en voor alle medewerkers. Door de fietsvaardigheden en verkeersveiligheid aan te scherpen en de wegcode opnieuw op te frissen, wil de vzw niet enkel de arbeidswegongevallen beperken, maar ook bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van al zijn (fietsende) werknemers.

Vzw Zorggroep Zusters van Berlaar

De vzw Zorggroep Zusters van Berlaar omvat 8 huizen en is actief binnen de gemeenten: Heist o/d Berg, Nijlen, Berlaar, Kessel, Wiekevorst, Holsbeek, Essen en Kapellen. Op 1 april 2024 zullen ook Berlaarse buur wzc Sint-Augustinus en wzc De Bekelaar in Lommel toetreden tot de vzw.

Naast een residentieel aanbod van woonzorgcentra, assistentiewoningen en kamers voor kortverblijf, organiseert de vzw op een aantal van deze locaties ook thuisverpleging en beschikt het over centra voor dagverzorging. De laatste jaren zet de Zorggroep sterk in op het bouwen van “buurtnetwerken”. Via buurtrestaurants en aansluitende activiteiten die vertrekken vanuit lokale dienstencentra, wil de vzw thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen om zo lang mogelijk in een eigen, vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Deel dit artikel