U bent hier

W3 helpt alleenstaande ouders en laaggeschoolde jongeren aan een job

Geel | Kempen regio
30.03.2016 - 14.40u
Door: Herman Gezelle

De lokale besturen van Geel, Meerhout en Laakdal lanceerden, dankzij subsidies van de Provincie Antwerpen, het tewerkstellingsproject W3. W3 staat voor Werk, Welzijn en Wij. Het project was reeds in 2014 succesvol. De helft van de 60 alleenstaande ouders vonden een job, de andere kandidaten werden doorverwezen of schreven zich in voor een opleiding. In 2015 werd gezocht naar nieuwe financieringsmogelijkheden. Die zijn nu gevonden.

Dankzij subsidies van de Provincie Antwerpen is W3 niet alleen heropgestart, de doelgroep is ook uitgebreid. Niet enkel voor alleenstaande ouders is de stap naar tewerkstelling vaak moeilijk, ook laaggeschoolde jongeren ervaren belangrijke obstakels in hun zoektocht naar een job. Skill BuilderS (SBS) zal de uitbating van W3 voor zijn rekening nemen. Zij hebben reeds veel ervaring in de begeleiding van werkzoekenden uit verschillende doelgroepen.

Ondersteuning bij sollicitaties

Vanaf 1 april zijn alleenstaande ouders en laaggeschoolde jongeren van harte welkom voor een intensieve begeleiding gedurende drie maanden door de coaches van W3. De begeleiding houdt een uitgebreid intakegesprek en de bepaling van het jobdoelwit in. W3 legt uit hoe je een cv en sollicitatiebrief opmaakt en bereidt je voor op een sollicitatiegesprek.

Uiteraard biedt W3 ook ondersteuning bij het solliciteren en bij de zoektocht naar geschikte vacatures en werkgevers. Deze begeleiding wordt zowel op individueel niveau, als in groep aangeboden. Behoor je tot een van de doelgroepen, aarzel dan niet en maak een afspraak bij SBS via het nummer 053 85 09 00 of door een mail te sturen naar W3@skillbuilders.be.

Stad Geel en de gemeenten Laakdal en Meerhout zijn ervan overtuigd dat W3, dankzij de samenwerking met SBS, ook dit jaar zeer succesvol zal blijken en kijken ernaar uit om verder te werken aan gelijkaardige projecten in de regio.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto