Sinds de opstart van W3 - het uitzendkantoor voor alleenstaande ouders - zijn tal van werkzoekende ouders aan een job geholpen. Van de 64 aanmeldingen geraakten 25 personen aan het werk via W3, 3 werkzoekenden zijn gestart met een opleiding en 11 personen zijn doorverwezen naar organisaties die hen gespecialiseerd begeleiden. De initiatiefnemers zijn trots op deze resultaten gezien de korte termijn waarop ze werden gerealiseerd.

De doelgroep betreft alleenstaande ouders die zonder hulp of het juiste diploma moeilijk aan het werk geraken en een groot risico lopen op armoedeproblematiek. Een gepast activeringsbeleid blijkt tot echte resultaten te leiden.

W3 kwam tot stand door het initiatief en engagement van Lokaal Bestuur Geel, Randstad Diversity en dankzij projectsubsidies vanuit de Federale Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie. Deze projectsubsidie loopt eind oktober af. De initiatiefnemers zullen het project evalueren en op zoek gaan naar een doorstart voor dit mooie initiatief.

Het lokaal bestuur van Geel ziet de noodzaak in voor gepaste begeleiding van alleenstaande ouders in hun zoektocht naar werk, maar deze specialistische en uitgebreide begeleiding zoals Natalia van Randstad Diversity dit momenteel doet, kost uiteraard geld. Een duurzame samenwerking met diverse partners en overheden behoort tot de mogelijkheden.

Eind oktober stopt W3 in zijn ‘huidige’ vorm. De werkzoekenden die nog ingeschreven staan, worden door Randstad gecontacteerd om hen via het Randstad uitzendkantoor verder te begeleiden in hun zoektocht naar werk. De belangrijkste conclusie van W3 is dat veel werkzoekenden vaak niet weten waar ze terecht kunnen om hen te helpen in de zoektocht naar een job, een opleiding of een statuut als zelfstandige.

Lokaal Bestuur Geel heeft daarom met VDAB  een brochure gemaakt met daarin alle organisaties die werkzoekenden kunnen helpen in hun zoektocht naar werk, een opleiding of het ondernemerschap. Je kan de brochure verkrijgen bij het Sociaal Huis in Geel, OCMW in Laakdal en Meerhout en Werkwinkel in Geel of aanvragen via tewerkstellingscoördinator Kim Leyten, kim.leyten@geel.be, 0492 90 10 22.