Baarle-Hertog
Zowel Baarle-Hertog als Baarle-Nassau kregen een aanvraag om op parkeerterrein De Loswal een schaatspiste te maken. De schepencolleges hebben beslist om wegens corona geen schaatsevenementen te organiseren.

Balen
Schaatsen is in Balen niet echt een item, want op enkele plaatselijke vijvers na zijn er niet veel opties.

Beerse
De gemeente heeft het plein aan Vlimmerlee in Vlimmeren onder water gezet, zodat inwoners daar volop ijsplezier kunnen beleven. 

Dessel
Hier nemen ze geen maatregelen en rekenen op het gezond verstand van mensen. Wat wel onverkort geldt is het samenscholingsverbod.

Geel
In de Geelse politiecodex staat opgenomen dat schaatsen op natuurijs niet is toegelaten, tenzij daarvoor een uitzondering wordt gegeven. Maar dat gaan ze nu  zeker niet toelaten.

Grobbendonk
Onze gemeente telt verschillende plaatsen waar in het verleden geschaatst werd, maar op dit moment is schaatsen absoluut nog niet veilig genoeg", zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). "Daarvoor heeft het nog niet genoeg gevroren. Wanneer het veilig kan, hou ik het schaatsen op natuurijs zeker niet tegen, maar op dit moment kan dat absoluut nog niet veilig gebeuren."(mv)

Herentals
In Herentals is het Groot Moerven vlak bij Snepkensvijver op de grens met Lichtaart een plek waar schaatsers naartoe trekken. "We gaan zeker niemand aanmoedigen om op natuurijs te schaatsen", zegt burgemeester Mien Van Olmen. "En als het inderdaad zo stevig zou vriezen dat schaatsen mogelijk wordt, dan reken ik op het gezond verstand van de schaatsers." (mvo)

Herselt
Als mensen binnen hun gezin of met een toegelaten aantal mensen gaan schaatsen in Herselt is dat toegelaten.

Hoogstraten
Op Bootjesven in Wortel-Kolonie mag dus niet geschaatst worden. Men gaan dat verbod doortrekken op heel het grondgebied. Op de vijver van het recreatiedomein De Mosten in Meer gaat men niet toestaan dat mensen samenscholen.

Hulshout
In Hulshout zijn er hier en daar wel vijvertjes om op te schaatsen, maar het is nog onbeslist.

Kasterlee
Burgemeester Ward Kennes (CD&V) is niet geneigd om schaatsen toe te laten in de gemeente Kasterlee. "We hebben ook niet zo'n traditie met schaatsvijvers. Bovendien laat het Agentschap Natuur en Bos het schaatsen ook al niet toe", zegt Kennes.(wk)

Lille
In de gemeente zijn er voorlopig geen locaties waar er mag worden geschaatst. "De Warandeplas naast de E34 in Lille is verboden terrein voor schaatsers. Op de Lilse Bergen is het nog te vroeg voor schaatsplezier. Dat zou dan enkel op de kleine vijver zijn, waar het water maar een halve meter diep is. Op de grote vijver ligt er helemaal nog geen ijs.

Meerhout
Hier hebben ze wel enkele vijvers maar hier mag enkel geschaatst worden als de brandweer minstens 12 centimeter dik ijs heeft gemeten. 

Merksplas
Merksplas volgt de algemene richtlijnen van het Agentschap Natuur en Bos. Dat betekent dat op de vijver van Het Biesven niet geschaatst mag worden.

Mol
Voorlopig is schaatsen in Mol nog niet aan de orde, omdat het ijs nog niet dik genoeg is en het dan te gevaarlijk is. Er zullen eerst voldoende controles moeten gebeuren voor ze schaatsen toelaten. 

Olen
Het waterbekken aan het Ven is door de aanhoudende regen vol gelopen. Deze week is het water, volgende week is het ijs. Hiopelijk is het dan dik genoeg om veilig te schaatsen.

Oud-Turnhout
Op openbare plaatsen in Oud-Turnhout mag niet worden geschaatst.

Ravels
Op de gemeentelijke visvijver 't Speeksel / De Burcht in Weelde mag niet geschaatst worden.

Retie
Als er in Retie al mag worden geschaatst, zou dat enkel mogelijk zijn in het Prinsenpark, maar daar beslist het provinciebestuur over. De brandweer moet dan ook nog eerst de dikte van het ijs meten. 

Turnhout
Het stadsbestuur van Turnhout laat geen schaatsers toe op plassen en vijvers in de stad.

Vosselaar
Hier hebben ze geen geschikte locaties om te kunnen schaatsen.

Vorselaar
In Vorselaar is er geen mogelijkheid om te schaatsen.

Westerlo
Er kan op kleinere stukken geschaatst worden. Zolang dat veilig kan en er afstand gehouden wordt.