De plechtige uitreiking van de Nestor-prijzen 2016, de 10e editie, het tweede lustrum van zaterdag 20 augustus verloopt niet zonder problemen. Frans Depeuter, één van de laureaten en tevens co-organisator van het evenement,  kreeg heel wat vragen van mensen die nog geen uitnodiging ontvangen hadden.

Frans ging nahoren bij de bevoegde stedelijke cultuurdienst die hem moest meedelen wat er met die uitnodigingen verkeerd gelopen is. Frans doet daarom een oproep aan mensen dat ze gerust mogen afkomen. De plechtige uitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 20 augustus om 15 uur in de schouwburg van cc. 't Schaliken, Grote Markt 35.

Frans Depeuter, Robin Hannelore en Della Bosiers

Frans Depeuter, Robin Hannelore en Della Bosiers, de bijzondere laureate voor dit jaar is de kleinkunstzangeres. Maar naar aanleiding van de 10e editie van de Nestor-uitreiking, heeft het Nestor-comité besloten om aan de initiatiefnemers en oprichters van de Nestor – de auteurs Frans Depeuter en Robin Hannelore (Gust Obbels) – eveneens de Nestor-prijs toe te kennen.

Feestprogramma

Dit niet enkel als erkenning voor het geslaagde initiatief, maar evenzeer voor hun eigen rijke litteraire oeuvre en bijdrage aan de Vlaamse cultuur. Zoals gebruikelijk zal de plechtige uitreiking ook opgeluisterd worden door verschillende optredens:

•Della Bosiers brengt ons 3 korte optredens, aan de vleugel begeleid door haar partner en bekend pianist en muzikant, Ben van der Linden.

•Erik Goris brengt een monoloog van Frans Depeuter.

•Assunta Geens brengt een poëtisch verhaal van Robin Hannelore. De toegang is gratis.

Na de plechtige uitreiking biedt de stad aan alle aanwezigen een receptie aan.

Foto's: archief Nnieuws.be, foto Della Bosiers (Bart Schelkens).