Het gemeentebestuur plaatst aan de ingang van onze belangrijkste toeristische parkings of parkings ter hoogte van recreatieplaatsen duidelijke waarschuwingsborden: 'Niet parkeren voor coronawandelen'.

De borden maken extra duidelijk dat het niet toegelaten is om met de auto naar het startpunt van een wandeling te gaan én daar te parkeren. Dezelfde regels gelden uiteraard ook voor plaatsen waar deze borden niet staan. Ze vormen uitsluitend een extra waarschuwing. De politie heeft de parkings opgenomen in de lijst van op te volgen coronalocaties.

Tijdens de coronacrisis is het belangrijk om regelmatig een luchtje te scheppen. Fysieke activiteiten in de buitenlucht zijn toegestaan en zelfs aan te raden, individueel, in gezinsverband, al dan niet aangevuld met één vaste extra persoon. Het mag dus nooit in groep of buiten het gezinsverband. Voor het wandelen of joggen vertrek je van thuis uit.

Niet met de auto

Je mag dus niet met de auto naar een bos of natuurgebied rijden om van daaruit te gaan wandelen. Om dit extra duidelijk te maken, plaatst het gemeentebestuur waarschuwingsborden (verboden te parkeren) op verschillende parkings in de buurt van toeristische trekpleisters, recreatiegebieden en natuurgebieden.

Deze borden verschijnen in de loop van deze week op de volgende locaties en parkings:

· Parking Port Aventura

· Parking Postel

· Parking Den Diel

· Parking ecocentrum De Goren

· Parking kerkplein Rauw

· Parkings Zilvermeer

· Zijstrook in omgeving van het kruispunt Postelsesteenweg & Zilvermeerlaan (hier mag je volgens de verkeerscode nooit parkeren)

· Parking De Maat (bomenlaan richting het Jagershof)

· Parking De Maat (toegang naar Kleppende Klipper)

· Parking tegenover Kristallijn

· Parking Galbergen (Don Boscostraat)

· In de buurt van de Belse bossen op Mols grondgebied

Geldt overal

Deze richtlijn geldt dus niet alleen op de plaatsen of parkings waar er waarschuwingsborden staan, het betreft een algemene regel voor alle locaties. We vragen iedereen om de richtlijnen in verband met een niet-noodzakelijke verplaatsing strikt te respecteren.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be