De wachtrijen aan de pre-screening op de luchthaven van Zaventem zijn volledig verdwenen. Dat zegt Brussels Airport, nadat er gisteren en vanochtend lange rijen werden opgemerkt. Een echte verklaring is er niet. Hoe dan ook zitten de politievakbonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag nog samen voor een aanpassing van die systematische extra controles.

Gisteren ging de heropening van de vertrekhal van Brussels Airport niet bepaald zonder slag of stoot. De luchthaven werkt nu op 80 procent van de normale capaciteit, maar omdat iedereen naast de bestaande controles in de luchthaven nu ook wordt gecontroleerd voor de ingang van het gebouw, lopen de wachttijden gigantisch op.

Vanochtend werden er opnieuw wachtrijen opgemerkt, zij het iets beperkter dan gisteren.

Ondertussen is er geen sprake meer van lange rijen, zo benadrukt Brussels Airport-woordvoerster Anke Fransen. Nergens is het meer dan 10 minuten aanschuiven. Een echte reden voor de felle terugval van het aantal wachtende reizigers voor de luchthaven kon de woordvoerster niet geven want "er werden geen structurele veranderingen doorgevoerd". (vrt/belga) (foto Didier Lebrun/Photo News/N.)