U bent hier

Waddisda op het veld?

Kempen regio
25.06.2019 - 16.11u
Door: Mark Jaspers

Poëzie op het veld in acht Noordkempense gemeenten
Veel mensen hebben vragen over gewassen die geteeld worden op het veld. In acht gemeenten in de Noorderkempen staan 50 educatieve borden over 15 landbouwgewassen.

'Waddisda... Op het veld?!" is een samenwerking met landbouwers om mensen bewuster te maken van hetgeen er groeit op het veld. Elk gewas kreeg een eigen gedicht toegewezen, geschreven door inwoners van de gemeenten. Plattelandsdichter Stefan Perceval leent voor de gelegenheid zijn gezicht aan dit project.

Educatieve borden met QR-code

In Arendonk, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Ravels en Wuustwezel vind je tegenwoordig educatieve borden met een QR-code terug. Elke gemeente bevat zo'n 15 verschillende borden over de verschillende landbouwgewassen (bieten, vlinderbloemigen, aardappelen, granen, aardbeien, gele mosterd, kolen, kersen, bloemstroken, schorseneren, chrysanten, asperges, dahlia's, pompoenen en kiwibes).

Elk bord is voorzien van een eigen QR-code. Wie deze scant, krijgt een filmpje met plattelandsdichter Stefan Perceval gezien. Hij draagt de gedichten voor die geschreven werden door inwoners van de deelnemende gemeenten.

Er werd bewust gekozen voor ludieke borden die de interesse van voorbijgangers wekken. Ze werden verspreid over fiets- en wandelroutes in de deelnemende gemeenten.

Talent van eigen bodem

Voor de gedichten werd beroep gedaan op de inwoners van de deelnemende gemeenten. Zij mochten naar hartenlust schrijven en deelnemen aan de wedstrijd. Een jury koos één gedicht per gewas. De dichters zijn zeer gevarieerd, uit verschillende gemeenten en van verschillende leeftijden. Op 28 juni stellen we de gedichten en onze plattelandsdichter graag officieel voor in Brecht aan het startbord van de Waddisda-route.

Waddisda... Op het veld?

Het project is een initiatief van Pleckske vzw, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Arendonk, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Ravels en Wuustwezel, Centrale Landelijke Gilden, RURANT, het Innovatiesteunpunt en Plattelandsklassen ondersteund door LEADER Provincie Antwerp

Praktische informatie:

Wanneer: Vrijdag 28 juni om 10 u
Waar: Brecht - Aan het startbord van het project Waddisda, dit ter hoogte van Brug 11 ook wel gekend als Café Trapke Op.

Programma:

• Welkom & korte toelichting bij het project 'Waddisda...ophetveld' door gastheer Frans Van Looveren (schepen Brecht) en door Karel Breugelmans (voorzitter Pleckske vzw)
• Kennismaking met de Brechtse dichters Jan Wouters en Marie Van Hoydonck
• Kennismaking met 'plattelandsdichter' Stefan Perceval

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto