In Laakdal is bij een spectaculair ongeval een wagen tegen een huisgevel gebotst. De 35-jarige bestuurder uit Herselt is zwaargewond naar Ziekenhuis Geel gebracht.

Op de Grote Steenweg van Geel-Zammel naar Veerle-Laakdal verloor maandagavond rond 20.40u een  bestuurder de controle over z'n wagen. De wagen ramde eerst een verlichtingspaal die afknakte en ruim 50 meter verder belandde.

Het voertuig kwam daarna in een diepe gracht terecht en knalde tegen een betonnen duiker. Ten slotte werd de wagen verder weggeslingerd tot dat die daarna tegen een huis belandde.  Een deel uit de gevel werd weggeslagen.

En nog stopte de auto niet, want hij ploegde verder door de tuin om uiteindelijk boven op een haag en een verkeersbord tot stilstand te komen. De woning raakte beschadigd.  De hulpdiensten moesten niet stutten.

De bestuurder werd uit zijn wagen geslingerd en is in kritieke toestand naar Ziekenhuis Geel gebracht.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.  
Overdreven snelheid zou de oorzaak zijn van het lange traject dat de auto tijdens de crash heeft afgelegd. (pol)   Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.