Op 4 en 5 mei 2013 (van 13.00 tot 18.00 uur) worden de beeldende amateurkunstenverenigingen en amateurkunstenaars uit Herenthout met elkaar geconfronteerd in een gratis koepeltentoonstelling in GOC Ter Voncke. Vaste waarden OKRA Schilders, Kunstkring Toreke–Fotografie, Atelier Matsijs, Kunstkring Toreke–Beeldende Kunsten en Suzy Wagemans stellen tentoon. Bovendien kan je hen er live aan het werk zien of een workshop volgen.


Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Herenthoutse lagere scholen. Alle leerlingen van de derde leerjaren stellen hun mooiste werkje tentoon en worden geconfronteerd met de kunstwerken van de volwassenen. De jonge leeuwen van Jeugdatelier Matsijs gaan zaterdag aan het werk van 14.00 tot 16.00 uur en nodigen alle kinderen uit mee te komen helpen aan één groot gezamenlijk kunstwerk. Breng dus zeker een bezoekje samen met je kroost!


Ook kunstenaar Rik Van de Wouwer neemt deel aan de tentoonstelling. In het kader van de 11x11-viering van het Herenthoutse carnaval, ontwierp hij het stoetstandbeeld dat intussen het dorpscentrum siert. Het productieproces dat hieraan voorafging, wordt tijdens de WAK rijkelijk geïllustreerd aan de hand van de originele materialen.

 

Na al die impressies is er de mogelijkheid om rustig na te praten bij een drankje (ten voordele van de deelnemende verenigingen).

 

Wij zijn alvast razend benieuwd, en hopen van jou hetzelfde!