Onze kunstzinnige fotograaf Jo ging een kijkje nemen op de tentoonstelling Natuurtalent Anders Bekeken in Lichtaart, ingericht in het kader van de week van de amateurkunsten.  Het aanbod op de tentoonstelling is indrukwekkend en héél divers zodat er zeker voor ieders smaak iets te ontdekken valt.
Het gemeentebestuur van Kasterlee organiseert deze tentoonstelling samen met dagcentrum 't Margrietje (dagopvang voor personen met een beperking) en 12 kunstenaars.
Als blikvanger werd er buiten aan het Ligahof een reuzengroot insectenhotel gebouwd. Dit hotel bestaat uit verschillende kleinere insectenhotels gemaakt door de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang en de lagere scholen van Kasterlee en Lichtaart in samenwerking met de kunstenaars en de gasten van 't Margrietje.
 
De opbrengst van de verkoop van deze insectenhotels (te koop aan 10 euro) gaat integraal naar dagcentrum 't Margrietje.  Ook de kunstwerken van de gasten van 't Margrietje zijn te koop. Enkele kunstenaars staan eveneens een deel van de opbrengst van hun verkoop af.
De tentoonstelling loopt in het Ligahof, Schoolstraat 36 te Lichtaart en is nog te bezoeken tot en met zondag 5 mei. Meer info : www.kasterlee.be                             Tekst en foto's : Jo Stoop / Nnieuws.