U bent hier

To Walk Again op zoek naar geschikte naam voor postrevalidatiecentrum AZ

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
16.05.2017 - 18.55u
Door: Herman Gezelle

To Walk Again is op zoek naar een geschikte naam voor het postrevalidatiecentrum dat de organisatie dit najaar opent. 'Omdat we een breed gedragen naam willen, organiseren we een wedstrijd', zegt peter Wout van Aert. 'Iedereen kan tot en met 25 juni een voorstel indienen.

De bedenker van de winnende inzending is mijn eregast tijdens een cross volgend seizoen.'

To Walk Again, de stichting opgericht door Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, opent in het najaar 2017 het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen.

Dit centrum, gevestigd op de 6e verdieping van het AZ Herentals, zal het bewegingsaanbod voor mensen met een fysieke beperking aanzienlijk verbreden.

'Omdat het om een uniek centrum gaat, willen we ook uitpakken met een unieke naam', vertelt algemeen directeur Kristel Gevaert. 'En we verwachten wel wat van de naam. Hij moet uitstralen dat we innovatief en dynamisch zijn, dat we werken met hoogtechnologische toepassingen en hij moet ook bruikbaar zijn in een internationale context.'

Troef voor de hele streek
To Walk Again hecht veel belang aan de naam, omdat het centrum veel meer zal zijn dan enkel een postrevalidatiecentrum. 'Het wordt een springplank naar de uitbouw en activering van een regionaal ecosysteem rond gezondheidszorg en technologie', verduidelijkt Kristel Gevaert.

'Het zal een living lab zijn, waar lokale en regionale ondernemingen innovatieve zorgtechnologie en zorgconcepten ontwikkelen voor en in nauwe samenwerking met de doelgroep van mensen met een fysieke beperking en hun begeleiders.

Op die manier zal Voka – KvK Kempen in co-creatie beloftevolle marktopportuniteiten identificeren.' Omwille van deze sociaaleconomische insteek krijgt het project steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en een flink aantal andere partners, waaronder de stichtende partners Orthopedie Van Haesendonck, Thomas More-Mobilab en het AZ Herentals zelf.

Het project To Walk Again – Postrevalidatiecentrum heeft een totale kostprijs van 3.034.564,75 euro, EFRO Vlaanderen ondersteunt dit project met 1.194.418,86 euro.

Ook de provincie Antwerpen is een van de partners en ziet het project als een enorme troef voor de streek en de hele provincie. 'De zorgsector is een van de economische speerpunten van de Kempen en met onze snel verouderende bevolking zal het belang daarvan de komende jaren alleen maar toenemen', licht gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid én Europese Samenwerking Peter Bellens toe.

'Met dit unieke postrevalidatiecentrum kan de regio uitgroeien tot een toonbeeld van innovatie in Vlaanderen en Europa. Niet alleen patiënten maar ook zorgverleners zullen hun baat hebben bij al die nieuwe technologieën. Daarom investeren we als provincie graag mee in dit initiatief.'

Eregast
Wie wil deelnemen aan de wedstrijd kan alle info en het wedstrijdreglement terugvinden op www.towalkagain.be/nieuwenaam.

'We sluiten de wedstrijd af op 25 juni om middernacht', weet Wout van Aert. 'Dus er is nog voldoende tijd om creatief aan de slag te gaan. Voor de winnaar wacht er een mooie beloning. Hij of zij zal de eregast zijn van Marc Herremans, meter Sarah De Bie en mezelf tijdens een cross volgend veldritseizoen.

Daarnaast stellen we de winnaar ook voor tijdens de officiële opening van het centrum en is er natuurlijke de eeuwige roem en glorie als bedenker van de naam.'

Foto's NNieuws /Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto