Het Postrevalidatiecentrum van To Walk Again dat in september op de 6e verdieping van het AZ Herentals de deuren opent, krijgt als naam REVAlution. Dat maakten de verschillende partners vanmiddag in aanwezigheid van peter en meter Wout van Aert en Sarah De Bie bekend.

Alek Fiszer uit Sint-Katelijne-Waver bedacht de naam en mag zich verheugen op een dagje cross als eregast van wereldkampioen van Aert.

Het To Walk Again Postrevalidatiecentrum 'REVAlution' zal het bewegingsaanbod voor mensen met een fysieke beperking aanzienlijk verbreden. Ons land telt veel gerenommeerde revalidatiecentra, maar er is een tekort aan bewegingsaanbod en paramedische opvolging na een intensieve periode van herstel.

'Onze centra zullen die lacune deels opvullen', zegt algemeen directeur van To Walk Again Kristel Gevaert. 'Want het REVAlution Center in Herentals is nog maar het eerste in een hele reeks. We hebben de ambitie om op middellange termijn in elke provincie een REVAlution filiaal te openen. In Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld lopen er al concrete gesprekken.'

Innovatief en dynamisch
Omdat To Walk Again een hele keten van centra wil uitbouwen, is een goede naam zeer belangrijk. Om een breed gedragen naam te vinden, schreef de organisatie een wedstrijd uit met stichter Marc Herremans als hoofd van de jury. 'De wedstrijd was een succes', vertelt Herremans.

'In totaal liepen er 77 inzendingen binnen die voldeden aan de voorwaarden. We gingen op zoek naar een naam die innovatief en dynamisch is, waaruit je kan afleiden dat we met hoogtechnologische toepassingen werken en hij moet ook bruikbaar zijn in een internationale context. De naam REVAlution heeft dat allemaal in zich. En de speelse verwijzing naar revalidatie, evolutie en revolutie, maakt het helemaal af.'

Spontane inval
Alek Fiszer uit Sint-Katelijne-Waver mag als beloning voor zijn winnende suggestie een dag als eregast van peter Wout van Aert een veldrit meevolgen. 'Het was best wel een verrassing dat ik gewonnen heb', zegt Fiszer, die een actieve gebruiker van het aanbod van To Walk Again is.

'Het was een spontane inval, nadat ik over de wedstrijd las. Ik wist zelfs niet dat er een prijs aan verbonden was. Uiteraard ben ik fier dat de centra de door mij bedachte naam gaan dragen. Toch vind ik het minstens even belangrijk dat To Walk Again dankzij de centra het goede werk kan uitbreiden.

Het is belangrijk dat alle mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen. En dat ze ook een plek hebben om samen te komen, want het sociale is voor ons ook heel belangrijk.' (pp)