Op een geslaagd netwerkevent van To Walk Again vzw kregen woensdagavond in Sporta Tongerlo zo'n 100 ondernemers een klare kijk op hoe ze bewegingspartners kunnen worden : 'Maak mee mirakels mogelijk! 'To Walk Again, To Work Again, To Live Again'.

Johan Cremery Manager To Walk Again vzw : 'We laten de ondernemers ontdekken hoe de vzw To Walk Again hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mvo)/ Corporate Social Responsibility (CSR)-beleid kan invullen en mensen met een fysieke beperking een betere toekomst kan bezorgen.  De kostprijs van 1 staprobot schommelt rond de 100.000 euro.

Er zijn verschillende waardevolle redenen waarom u als bedrijf een gift zou overmaken op rekening van To Walk Again vzw: positieve publiciteit, een karaktervol imago of een geëngageerde maatschappelijke daad.

TWA VISIE = RE-VALIDEREN VAN MENSEN MET EEN FYSIEKE BEPERKING

Door als bedrijf To Walk Again vzw te steunen maakt u het mogelijk doelgericht te kunnen werken. Heel wat bedrijven onderstreepten in de voorbije jaren hun maatschappelijk engagement door een bijdrage aan To Walk Again vzw over te maken.

Bent u van plan een activiteit op te zetten ten voordele van To Walk Again vzw?
Laat het ons weten, wij krijgen regelmatig voorstellen en helpen u daar graag mee verder.
Neem contact ons op Johan Cremery, verantwoordelijke fondsenwerving.'

Het toekomstplan van To Walk Again: "TWA 2.0: To Walk Again – To Work Again – To Live Again".  De 2016-editie van Run To Walk Again, hét teambuilding event bij uitstek loopt op 1 en 2 oktober om en rond Sporta Tongerlo.

Inschrijvingen, sponsoring bewegingspartners Kijk op To Walk Again

'TWA bracht mijn leven positief in beweging', zegt Jolien Van Loy.  Jolien deed een demo met de nieuwste staprobot op het netwerkevent in Sporta. (foto's en video)

'Het concept "To Walk Again - Postrevalidatiecentrum" is ontstaan binnen Sporta en To Walk Again mede dankzij de aankoop van een eerste staprobot. De link naar het ziekenhuis van Herentals en Orthopedie Van Haesendonck was snel gelegd. De expertise van het AZ Herentals op vlak van orthopedie en revalidatie is tot ver buiten de grenzen van de Kempen gekend', weet Rudy Van Ballaer, Algemeen Directeur AZ Herentals.  

Orthopedie Van Haesendock heeft dan weer een sterke historische band met de dienst orthopedie van AZ Herentals. Daarnaast zorgde Mobilab (onderdeel van Thomas More met vestigingen in o.a. Geel en Turnhout) voor de wetenschappelijke inbreng met focus op onderzoeksprojecten enerzijds en de start van de nieuwe opleiding "sport en beweging" binnen Thomas More anderzijds.

Deze unieke samenwerking heeft dit project mogelijk gemaakt, met als doel het gapende gat van postrevalidatie voor mensen met een fysieke beperking op te vullen, en waarbij bijzondere aandacht wordt gegeven aan het gebruiken van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Nu is het kwestie van een volgende grote stap te zetten met de effectieve uitbouw van het eerste To Walk Again-Postrevalidatiecentrum in het ziekenhuis van Herentals. Zowel de stad als de lokale middenstand geloven alvast volop in het project en hebben hun steun al toegezegd,' besluit een enthousiaste Rudy Van Ballaer.

Guy Verellen / foto's vid HD NNieuws.