Op zondag 1 mei organiseert Cunina vzw voor het tweede jaar op rij het wandelevent Walk4Charity in Geel. Deze wandeltocht doorheen het Kempens landschap staat volledig in het teken van het goede doel van Cunina, meer bepaald het onderwijsproject in Haïti. Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 44km, 15km en 5km.

Wandelen voor kwalitatief onderwijs in Haïti

Na een eerste succesvolle editie, met bijna 500 deelnemers, hoopt Cunina dit jaar het succes van vorig jaar nóg te overtreffen. Met de opbrengst van de wandeltocht ondersteunt Cunina immers rechtstreeks haar ontwikkelingsprojecten. Cunina stuurt kansarme kinderen in het Zuiden naar school via persoonlijke peterschappen en zorgt met haar bijhorende projecten ook voor de nodige onderwijsinfrastructuur. Van klaslokalen tot het opleiden van leerkrachten en schoolmateriaal.

Dit jaar gaat de opbrengst van Walk4Charity naar het project in Haïti waar er nieuwe, volledig ingerichte klaslokalen gebouwd zullen worden voor de reeds bestaande Cuninascholen op het Haïtiaanse platteland. Dat is broodnodig, want we verwelkomen steeds meer kinderen in onze scholen.

Wandelen in de prachtige Kempen

Blikvanger van Walk4Charity is de volledig bewegwijzerde wandeltocht van 44km. Over een voor 35% onverhard parcours slingert de wandeling langs de mooiste plekjes van de Zuiderkempen. De start vindt plaats aan de Leonardozaal in Geel, maar doorkruist ook Zammel, Westerlo, Olen en Larum.

Onderweg zijn er maar liefst vier bevoorradingsposten voorzien waar de deelnemers even op adem kunnen komen en getrakteerd worden op een snack en een drankje. De organisatie zorgt voor voldoende afwisseling met soep, broodjes, energybars en fruit. Toch willen we de deelnemers aanraden om daarnaast ook eigen drank en eten mee te nemen voor onderweg om steeds op krachten te blijven.

Korte wandelafstanden voor heel het gezin

Naast de lange afstand kunnen wandelaars ook kiezen voor een wandeling van 15 of 5km als ze met het hele gezin samen willen blijven of 44km net iets te lang vinden.

De Family Walk van 15km loopt over 50% onverharde wegen met één bevoorrading in de bosrijke omgeving van Geel, waterdichte stapschoenen zijn dus een aanrader. Wie kiest voor de City Walk van 5km zal enkel op de verharde paden blijven. Deze wandeling is dan ook geschikt voor deelnemers in een rolstoel of handbike.

Trots ontspannen na de inspanning

Wanneer de kilometers achter de rug zijn, is het tijd om te ontspannen. In het wandelcafé kan je terug aansterken met een zelfgemaakte spaghetti of genieten van een streekbiertje of frisdrank. Wie écht diep is gegaan kan er de pijnlijke voeten laten verzorgen.

Cunina zorgt ervoor dat je trots kan zijn op je prestatie. Met woord en beeld tonen we hoe jouw kilometers symbool staan voor de lange tochten die kinderen soms moeten ondernemen om gewoon tot op school te geraken. En ook waar jouw steun terecht zal komen. Cunina is er immers op haar beurt trots op dat elke cent rechtstreeks ten goede komt van de schoolgaande kinderen.

Praktische info voor 1 mei 2016

Inschrijven kan op de dag zelf aan de start in de Leonardozaal in Laar 2, Geel. Of via de website http://www.cunina.org/walk-4-charity/ tot en met 30 april.

Wie de 44km meewandelt, mag vertrekken tussen 6h en 10h. De deelnemers van de kortere afstanden moeten wachten tot 9h om te kunnen starten.

Inschrijven kost €12,50 voor de 44km, €8 voor de 15km en €5 voor de 5km.