U bent hier

Walter Arijs : ‘Feestelijke Canadese kreeft en Gillardeau oesters, topgastronomie'

Herentals | Internationaal
29.12.2014 - 02.01u
Door: Herman Gezelle

Tijdens deze eindejaarsperiode staan de juweeltjes van de oceanen kreeften en oesters zeker op het feestmenu.  Het  blijven smakelijke zeediertjes waar een superfeestelijk etiket aan vast hangt. Als je dan thuis ook nog eens kan kiezen uit een pak verrassende bereidingswijzen dan is het Kerst – en Nieuwjaardiner compleet geslaagd.

Welk zijn de beste kreeften of oesters? Waar komen ze vandaan?  NNieuws vroeg het aan vis- en schaaldier goeroe Walter Arijs : ‘Kreeft en oesters behoren zeker tot de feestelijkste gerechten.  Onze kreeften worden onder strenge reglementering en quota gevangen in de Atlantische Oceaan in de buurt van de Oost-Canadese provincie Nova Scotia.  In deze kerstperiode tot midden januari zijn de kreeften op hun best, ze geven dan hun topkwaliteit.  Je kan ze best opwarmen in hun eigen bouillon.  Wacht tot het laatste moment om ze te versnijden.  Zo smaken ze het verst en sappig.'

Gillardeau oesters uit Zuid-Frankrijk : sublieme topgastronomie

Walter Arijs : ‘Onze uniek gemerkte Gillardeau holle oesters komen uit de buurt van Bordeaux. Topgastronomie op z'n best. Ze leven 4 jaar in diepe rijk aan fyto-plankton wateren.   Dat fyto-plankton vormt de basis van hun voedsel. Hun dichtheid is bewust laag gehouden zodat ze elk overvloedig kunnen eten.  Lees alles over de Gillardeau oesters hier'.  

Voor bestellingen bel tijdig  014-22 90 38 - mail afhaalcenter@arijs.be - je ontvangt een uniek afhaalnummer voor een vlotte afhandeling.

Walter Arijs : 'De familie Arijs en ons team medewerkers wensen u en uw familie een  succesvol Nieuwjaar 2015'.  Foto's Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto