Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Walter Driesen (80) vierde ereburger van Lille: 'Wat een verrassing, dank u!'

Walter Driensen ereburger Lille

Walter Driesen (80) uit Poederlee kreeg zondagmiddag in het gemeentehuis de titel van vierde ereburger van de gemeente Lille. Het lokaal bestuur eert Walter, geboren en getogen in Poederlee, voor z'n intense inspanningen voor de lokale geschiedenis en cultuur, onder meer voor de vzw Hegge.

“Ik woon wel in Berchem ('Baarchem'), maar met m'n hoofd zit ik nog altijd in Puijel”, zei een fiere en verraste Walter Driesen.

Ook verzetsstrijder Boni Mellaerts uit Gierle, veearts Karel Van Noppen (postuum) uit Wechelderzande en Richard Celis uit Lille kregen de afgelopen jaren al de ereburger-titel.

In 1962 ging Driesen als onderwijzer aan de slag in de school in Poederlee en hij werd daar ook benoemd tot directeur. In 1968 stond hij mee aan de wieg van het Davidsfonds afdeling Poederlee.”

Vieringen de Hegge

Walter Driesen was ook jarenlang de grote bezieler bij het organiseren van de legendarische massaspektakels en vieringen rond de Hegge in Poederlee. Zowel in 1987 als in 2012 was hij mede-regisseur van de 25-jaarlijkse Ommegang van de Hegge. Sedert 1987 is Walter ook bestuurslid van Heemkundige Kring Norbert De Vrijter in Lille. Sinds dat jaar publiceert hij elke editie een artikel in het historisch jaarboek van de heemkundige kring', onderstreept burgemeester Marleen Peeters.  'Walter is ook een ervaren reisleider sinds zijn pensioen in 1997.'

'Geen haar op m'n hoofd dat er aan dacht dat ik ooit de titel van ereburger in Lille zou krijgen. Ik ben zeer fier en dankbaar dat ik de gelegenheid heb gekregen om allerlei activiteiten uit te werken. Zo was het fantastisch om in 2012 de regie van de Ommegang van de Hegge te mogen uittekenen."  Hij dankte ook z'n naaste familie voor de kansen die hij gekregen had. 

Foto's & red. Mil Cambré/NNieuws.

Walter Driensen ereburger Lille

Deel dit artikel