Motorrijder Walter Roelants (Husqvarna) uit Grobbendonk is tijdens de vierde etappe van de Dakar-rally zwaar ten val gekomen. Hij kon niet meer voort.

Roelants (61) zou een rugblessure hebben en werd met de helikopter geëvacueerd. Zijn toestand is stabiel.

Walter Roelants sukkelde de voorbije dagen met problemen aan zijn linkerknie. Gisteravond liet hij na de rit weten dat het beter ging en dat hij uitkeek naar de rit van vandaag.

Roelants was in de 465 km lange etappe sterk aan het presteren. Hij ging als 81e motor van start en schoof stapsgewijs op. Na 198 km passeerde hij als 62e. Nadien moet er ergens iets verkeerd zijn gegaan. De koersdirectie bracht zijn zoon Axel, die zijn vader in de Dakar vergezelt, op de hoogte.

"Het is heel confronterend voor hem. Hij nam deel om geld in te zamelen voor To Walk Again en nu heeft hij zelf zijn rug gebroken", vertelt zijn zoon Axel Roelants. (VRTNWS)  Foto Walter Roelants/fb.

UPDATE 9/1/2022 :

Een week nadat hij zwaar ten val kwam in de 4e etappe van de Dakar-rally in Saudi-Arabië wacht Grobbendonkenaar Walter Roelants (61) in het AZ Herentals op de operatie die op woensdag een gebroken nekwervel en een gebroken ruggenwervel moet stabiliseren. (az)