Zondag 18 november – Werfwandeling om 15.30 uurZondag 18 november – Bosknabbelwandeling tussen 13.30 uur en 14.30 uur

De provincie laat momenteel een aantal infrastuurwerken uitvoeren in het Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt. Ze moeten onder meer zorgen voor een  beter aanbod voor de ruiter, fietser en wandelaar. Geïnteresseerden kunnen nu zondag om 15.30 uur deelnemen aan geleide wandeling langs de werf. En wie helemaal een namiddagje bosplezier wil, kan al starten vanaf 13.30 uur met een heerlijke bosknabbelwandeling.
 
Bezoekers hebben het zeker al opgemerkt: in Hertberg is de provincie volop bezig met infrastructuurwerken. In een eerste fase werd vooral de natuur hersteld door het creëren van open plekken, streekeigen struiken en bomen, en de herstelling van Vennen. 
 
Sinds augustus zijn er ook grotere infrastructuurwerken gestart in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij, Provinciale Groendomeinen Regio Kempen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Herselt. Deze moeten ervoor zorgen dat de bezoeker, recreant en bewoner nog 'prinsheerlijker' zal kunnen genieten in de Merode.

De ingrepen zorgen ervoor dat de verkeersveiligheid verhoogt en dat er een beter aanbod voor de ruiter, fietser en wandelaar komt. De paden die momenteel in slechte staat zijn worden verbeterd zodat de verschillende recreanten een aangepast pad krijgen. Specifiek voor mindermobielen en gezinnen met kinderwagen wordt er een aangepast pad door het bos aangelegd in bio-asfalt. Ook een onthaalruimte, parking voor ruiters en trailers, zitbanken, speelbossen en hondenzones zijn voorzien.
 
De werken worden uitgevoerd door de aannemer VBG voor het wandelpad in bio-asfalt en aannemer Heylen voor de overige werken. Zij hebben 150 dagen voor de werken te beëindigen.
 
Werfwandeling om 15.30 uur
Nu zondag krijgen geïnteresseerden de kans om een geleide werfwandeling te volgen. De wandeling start om 15.30 uur aan Mie Maan. Je hoeft niet vooraf  in te schrijven. Tijdens de wandeling is er een toelichting over de verschillende infrastuurwerken. 

Bosknabbels tussen 13.30 uur tot 14.30 uur
Wie een namiddagje wil genieten van dit prachtige groendomein, kan diezelfde zondag ook een bosknabbelwandeling doen. Je kan vertrekken tussen 13.30 uur en 14.30 uur vanuit het ontvangstplein tegenover Mie Maan. Op eigen tempo kun je wandelen langs een sfeervol wandelparcours in het bos van Hertberg en onderweg geniet je van heerlijke bosknabbels. Langsheen de prachtige dreven staan sfeervol versierde kraampjes.

Je kunt er proeven van de lekkerste natuurknabbels uit het herfstbos. Koude handen en voeten vinden warmte rond de vuurkorven. De wandeling is geschikt voor iedereen en bovendien is deelname gratis. De plaatsen zijn beperkt dus wees tijdig met inschrijven.  Inschrijven kun je via mail naar info@groenkempen.provant.be of telefonisch via het nummer 014 37 91 74 met vermelding van je naam en woonplaats, activiteit Bosknabbels, aantal deelnemers en telefoonnummer.
 
Praktische info Werfwandeling
wanneer: Zondag 18 november 2012, 15.30 uur
waar: Provinciaal Groendomein Hertberg, Blauberg 25, Herselt
Afspraak: Mie Maan (Diestsebaan 28, Herselt)
 

Praktische info Bosknabbels  
wanneer: Zondag 18 november 2012 / vertrekt tussen 13.30 uur en 14.30 uur  
waar: Provinciaal Groendomein Hertberg, Blauberg 25, 2230 Herselt  
kostprijs: gratis  
inschrijven: Via mail naar info@groenkempen.provant.be of telefonisch op 014 37 91 74 met vermelding van je naam en woonplaats, activiteit Bosknabbels, aantal deelnemers, telefoonnummer  
info: Het vertrek van de wandeling: Plein tegenover Taverne Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt
www.hertberg.be
stevige stapschoenen voorzien