Steeds meer Vlamingen kiezen voor wandelen als manier om te ontspannen en tegelijk in beweging te zijn. Daarom wil Wandelsport Vlaanderen vzw, als Vlaamse overkoepelende wandelfederatie, de Wandelbeurs verder uitbouwen om een event aan te bieden voor iedereen die gebeten is door wandelen en meer mogelijkheden wil ontdekken.

Op de Wandelbeurs 2019 brengt Wandelsport Vlaanderen vzw meer dan 100 exposanten uit binnen – en buitenland samen in de Nekkerhal in Mechelen. Wandelregio's, hotels, wandeluitrusting en wandelgemeentes komen hun wandelmogelijkheden en wandeluitrusting voorstellen aan de leden van Wandelsport Vlaanderen vzw en iedereen die op zoek is naar de volgende wandeluitdaging.

De Wandelbeurs zal voor de tweede keer doorgaan en daarom zijn er enkele nieuwigheden ten op zichten van vorig jaar. Om te beginnen is de Wandelbeurs groter en hebben we voor het eerst een gastregio, de Tatraregio in Slovakije, die de bezoekers van de Wandelbeurs zal onderdompelen in de prachtige natuur, folklore en culinaire beleving van de regio.

Dit jaar is er de mogelijkheid om verschillende materialen (bv. Wandelschoenen en wandelstokken) te testen op een korte wandelingen (4 km). Verder is er gedacht aan de kinderen die onder begeleiding van professionals kunnen klimmen op een indoor klimmuur.

Er zijn verschillende lezingen en workshops met als centraal thema "wandelen" en in de beurshal kan je een Virtual Reality wandeling doen. In de namiddag staat er een wandelvoetbalwedstrijd op het programma tussen Old Stars KV Mechelen en Crossing Vissenaken. Naast alle info over wandelen in binnen – en buitenland is er dus ook heel wat te beleven op de Wandelbeurs 2019.