Na het succes van vorig jaar met 550 wandelaars voor Maison Maurice en zo €3.000 in het laatje brachten voor het oprichten van een weeshuis, komen er dit jaar 3 verschillende wandelingen.

De uitvalsbasis ditmaal is de Toeristentoren te midden van de mooie Herentalse natuur op de Kempense Heuvelrug.

De zussen Christel en Emilie Eeman dromen ervan hun eigen weeshuis te bouwen in het dorpje Kisangani, Congo. Ze stammen af van een Belgische vader en een Congolese moeder en wonen sinds hun zesde levensjaar in de Kempen, waar ze ook opgroeiden.

Vorig jaar richten zij VZW Maison Maurice om zo via verschillende initiatieven geld in te zamelen om hun droom waar te maken - info@vzwmaisonmaurice.be

Wandelen voor Maison Maurice wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer kunnen de wandelaars ook kiezen tussen een kleine (3,8 km), middelgrote (8,9 km) en grote wandeling (15,6 km).

Op zaterdag en zondag kan je aan de toeristentoren ook terecht voor een lekkere hotdog en verse soep.

Voor maar 5 euro kan je een wandeling kopen op de webshop https://vzwmaisonmaurice.be/

Elke deelnemer ontvangt digitale, printbare versie van de wandeling er is ook telkens een deelnameformulier toegevoegd voor de fotozoektocht. Als extraatje voor de wandelaars vind je onderaan een bon om gratis te Toeristentoren te beklimmen.

De wandelingen starten op zaterdag 26 februari en eindigen op zondag 6 maart. Al de opbrengsten gaan integraal naar vzw Maison Maurice.

Ook dit jaar zijn er leuke prijzen te winnen met de fotozoektocht en de winnaars worden verwend met een bon van een Herentalse horecazaak.