U bent hier

Wandelen voor Malawi

Kempen regio | Lille | Neteland
17.02.2018 - 21.18u
Door: Mark Jaspers

De Wechelse Malawi-vrienden organiseren op 11 maart voor de 8e maal een wandeldag ten voordele van het project van Mieke Van Noppen-Hendrickx.
In 2006, ergens in Malawi, vonden Mieke en haar intussen overleden partner Johan een houten kotje van 4 op 3 meter dat dienst deed als schooltje.

Nu, zoveel jaar later, staat er een school met 4 klaslokalen en een hal die gebruikt wordt als eet- en danszaal. Hier vinden ook vele lokale evenementen en vergaderingen plaats. Een bibliotheek vol studieboeken staat gratis ter beschikking voor alle kinderen en het geitenproject voorziet in gezonde voeding en extra inkomen.

Voor de plaatselijke voetbalploeg is er het 'Johan Memorial Stadion'. Het ganse project wordt gedragen door 25 vaste medewerkers. Financiële hulp voor dit alles zal nog vele jaren nodig zijn om langzaam de overgang te maken naar volledige zelfstandigheid. Onder toezicht van Mieke kunnen wij er samen voor zorgen dat de kinderen van 9 dorpen in Sitima (Malawi) een betere toekomst hebben. Info over de wandeling: rita.haest@gmail.com

De wandeling ( 3 wandellussen van ca 6,9 en 11 km) vertrekken aan het PC De Zandfluiter gelegen in de Tulpenlaan 1 Wechdelderzande. De prijs bedraagt €1. Inschrijven tussen 9u00 en 15u00. Niet-wandelaars zijn ook welkom ! Voor de honger en de dorst zijn er soep, broodjes en desserten aan democratische prijzen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto