Dorpsgenoot Louis Neefs zong 'Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb'. 'Misschien kunnen we ook gewoon even wat meer tijd nemen in de alledaagse drukte. De kerstperiode leent zich ertoe.

Wandelen vanuit de geklasseerde dorpskern van Gierle - met het borstbeeld van Louis Neefs - naar de kerststal op het gehucht Hemeldonk, dat doen de inwoners van Gierle traditioneel al jaren op tweede kerstdag.

Hier vind je een Kempense kerststal met levensgrote beelden en levende dieren. De trots van de buurtbewoners. Wie meer wil stappen, kan dit jaar kiezen voor de iets langere tocht naar het recreatiedomein De Lilse bergen.

Ook hier word je helemaal in de kerstsfeer gedompeld: een waar kerstcafé: gezellige warmte, een kerstkaart met aangepaste dranken, jingle bells, kerstballen, een rendier (?), een echte(?) kerstman ,... Voor de kinderen warme chocomelk op het strand.

Praktisch:
Vertrekplaats: Cultuurruimte De Schuur, Singel Gierle
Vertrekuur: tussen 13 en 14 uur. Deelnameprijs: €2
Beide wandelingen (6 en 10km) zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Een zaklamp kan nuttig zijn.
Organisatie: Toerisme Lille, Davidsfonds Gierle en Kempens Karakter
Aanwezigheid liefst vooraf melden: vrijetijdsdienst@lille.be.
Meer info: Toerisme Lille, Rechtestraat 44, 2275 Lille 014 448233 of vrijetijdsdienst@lille.be

Corona zorgt voor een paar aanpassingen:
• Bij het vertrek krijgen de deelnemers 2 proevertjes voor onderweg.
• In De Schuur is geen horeca. Na het vertrekuur wordt er afgesloten. Deelnemers kunnen uiteraard achteraf de Gielse horecazaken nog bezoeken.
• Aan de kerststal op Hemeldonk is geen drankstalletje.