U bent hier

Wanneshof en Belle Vue moeten sluiten na opsporing positieve gevallen via lokale contactopsporing

Nijlen regio
05.08.2020 - 20.23u
Door: Mark Jaspers

Lokale contactopsporing binnen de eerstelijnszone Pallieterland bewijst zijn nut

Sinds een aantal dagen is ook lokaal bestuur Nijlen aan de slag met een systeem van lokale contactopsporing. Dat heeft er toe geleid dat minimaal vier gevallen van besmetting met Corona teruggevoerd konden worden tot één café in Kessel Dorp.

Het gaat om café Belle Vue. Dit café wordt nu door de burgemeester gesloten. Ook in het Wanneshof in Nijlen was er een besmetting. Deze zaak sluit vrijwillig de deuren.

Het Draaiboek Lokale uitbraak COVID-19 stelt dat, in geval van een lokale uitbraak in het openbare leven, als mogelijke maatregel de sluiting van horecazaken mogelijk is. De epidemiologische toestand en het risico voor de volksgezondheid voor de inwoners van gemeente Nijlen maken deze maatregel noodzakelijk.

Twee horecazaken voor onbepaalde tijd gesloten

De lokale contactopsporing kon minimaal vier positieve gevallen terugbrengen tot café Belle Vue in Kessel-Dorp. Om een verdere verspreiding tegen te gaan, was de enige mogelijkheid om dit café met onmiddellijke ingang te sluiten. Vanaf woensdag 5 augustus zal het café voor onbepaalde tijd dicht zijn.

In taverne Het Wanneshof in Nijlen gaat het om één besmetting. Ook deze zaak sluit per direct.

Lokale contactopsporing bewijst zijn nut

Dat er met lokale contactopsporing snel op de bal gespeeld kan worden is hierdoor duidelijk. Medewerkers van lokaal bestuur Nijlen werken samen met huisartsen en de triagepost van de om zo snel mogelijk de contacten op te sporen van inwoners die positief hebben getest op Corona. Dit is van cruciaal belang om lokale uitbraken zo snel mogelijk te stoppen.

Bij deze ook een meer dan warme oproep aan alle inwoners om zo goed als mogelijk mee te werken aan dit systeem, want we hebben er uiteindelijk allemaal baat bij.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto