Een krantenartikel in GVA zorgt vandaag voor heel wat beroering in Lichtaart en in het bijzonder in de Bloemenwijk. De uitbaters van een buurtwinkel sluiten omdat ze naar eigen zeggen worden weggepest 'omdat ze van Turnhout komen'.

'De feiten die in het artikel worden vermeld, waren bij het gemeentebestuur niet gekend', zegt burgemeester Ward Kennes.  'Ik reed vandaag naar de bewuste buurtwinkel om er meer over te vernemen, maar die is gesloten.

Dit bericht staat in een heel schril contrast met een reportage op Radio 1 enkele weken geleden waarin de inwoners van onze gemeente juist heel erg vriendelijke mensen blijken te zijn

https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/ik-mis-de-spontaniteit-en-hartelijkheid-van-de-kempen]," zegt burgemeester Ward Kennes.

"Contact met het buurtcomité van de Bloemenwijk leert dat ze daar vanmorgen van hun stoel zijn gevallen en zich niet herkennen in het negatieve beeld dat er van deze wijk wordt geschetst door GVA (Britt Peeters).

Pestgedrag en vandalisme kunnen zeker niet door de beugel. Als de daders gevonden worden, moeten zij een sanctie krijgen. Ik vind het erg wat deze winkeluitbaters overkomt. Maar toch heb ik ook de indruk dat dit voorval nu wel heel sterk is uitvergroot en geen juist beeld geeft van Lichtaart.”

De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur heel veel geïnvesteerd in de openbare infrastructuur van de Bloemenwijk. Het Masterplan Bloemenwijk voorziet nieuwe groenvoorzieningen, wandelpaden, trager verkeer en gemeenschapspleintjes.

Daarbij was er veel overleg en dialoog met de inwoners. Met Hemelvaart lieten de verenigingen van Lichtaart zien hoe ze fantastisch kunnen samenwerken voor het goede doel rond het Waterputfestival.

“En dinsdag had ik in Lichtaart een overleg met gastgezinnen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ik vind het als burgemeester belangrijk om vandaag ook dit genereuze en vriendelijke beeld van Lichtaart te tonen,” besluit Ward Kennes.