U bent hier

Ward Kennes 'Brug over Grote Kaliebeek klaar voor fietsers en wandelaars'

Kasterlee | Kempen regio
01.07.2021 - 19.59u
Door: Herman Gezelle

Vanmiddag sprongen een 40-tal genodigden op de fiets. Samen reden ze feestelijk de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Grote Kaliebeek tussen Tielen en Lichtaart in.

'Deze brug biedt een verkeersveilig alternatief voor de Tielensteenweg en kwam er dankzij een samenwerking van het gemeentebestuur Kasterlee met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw en de Provincie Antwerpen', zegt Ward Kennes, burgemeester.

'De brug verbindt de zuidelijke zijstraat van de Broekstraat in Tielen met Harredonken in Lichtaart. De zijstraat van de Broekstraat is de gedeeltelijk verdwenen officiële buurtweg 'sentier 98'.

Sentier 98 liep op enkele meters van de Grote Kaliebeek dood in de velden. Om de fiets- en wandelervaring in deze landelijke omgeving te versterken, werd deze weg doorgetrokken en heraangelegd met een zachte vorm van verharding.

Het gemeentebestuur van Kasterlee verwierf recent de gronden tussen het einde van sentier 98 en de Grote Kaliebeek.

De samenwerking tussen het gemeentebestuur met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw sinds 2019, resulteerde in acties om de kwaliteit, veiligheid en fijnmazigheid van de trage wegen in Kasterlee te verbeteren.

Het is in dit kader van trage en verkeersveilige verbindingen dat deze brug op de grens tussen Tielen en Lichtaart tot stand kwam. Ook het bestuur van Provincie Antwerpen zag een meerwaarde in de brug en subsidieerde het project.

"Kasterlee is een fiets- en wandelparadijs. Maar wat goed is, kan soms nog beter en daarvan is deze brug een voorbeeld", vervolgt burgemeester Ward Kennes.

"Ik ben er van overtuigd dat deze verbinding snel deel zal uitmaken van een veilig traject van en naar het station, de rit naar de winkel, de tocht van de wandelclub,....

We stoppen niet bij deze ene verbinding. Dit najaar kijken we tijdens een interactief participatiemoment welke aansluitingen tussen trage wegen er nog meer mogelijk zijn in Kasterlee. Maar voor nu is het eerst genieten van deze prachtige brug met landelijke uitstraling."  Foto's WK/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto