U bent hier

Ward Kennes : 'CD&V Kasterlee gaat voor een ruim draagvlak, coalitie met Open Vld

Kasterlee
06.11.2018 - 12.42u
Door: Mark Jaspers

Maandagavond hebben de leden van CD&V Kasterlee vergaderd over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Ze hebben de voorbije campagne geëvalueerd en zich gebogen over de toekomst.

'CD&V gaat in zee met Open Vld om Kasterlee de komende 6 jaar te besturen. Rita Thijs (Open Vld) krijgt in de nieuwe coalitie een schepenzetel. CD&V had wel een absolute meerderheid, maar die is met één zetel op overschot erg nipt. Het kartel N-VA & Open Vld behoort nu definitief tot het verleden, hoewel N-VA de voordracht nog wel mee moet goedkeuren.'

'Een eerste vaststelling is dat het gevoerde beleid, de 25 CD&V-kandidaten en het verkiezingsprogramma goed zijn onthaald', zegt burgemeester Ward Kennes. 'Meer dan 43 % van de kiezers heeft zijn vertrouwen gegeven aan burgemeester Ward Kennes en zijn ploeg. Dat is een duidelijk signaal om op de ingeslagen weg voort te gaan.

Verder heeft het afdelingsbestuur vastgesteld dat er de volgende jaren weer veel werk op de plank ligt. Met drie masterplannen: voor de markt en omgeving in Kasterlee, de Bloemenwijk in Lichtaart en de dorpskern van Tielen.

Daarnaast ligt ook een ambitieus mobiliteitsplan klaar om uitgerold te worden. De integratie van het OCMW in de gemeente biedt kansen voor een nog sterker lokaal sociaal beleid, en die wil CD&V absoluut grijpen.

Om deze ambities waar te maken kan CD&V rekenen op sterke mandatarissen, een gezonde financiële uitgangspositie, een pak bestuurservaring en 13 op de 25 zetels in de gemeenteraad.

Op zich volstaat deze meerderheid om alleen door te gaan. Maar omdat er deze legislatuur zoveel belangrijke beslissingen op stapel staan, vindt CD&V het belangrijk dat het beleid op een ruim draagvlak kan rekenen.'

"We hebben een heel open debat gevoerd over de optie om de meerderheid te verruimen met een coalitiepartner. Dit was een mooi voorbeeld van interne partijdemocratie," zegt afdelingsvoorzitter Guy Van Ballaer.

Samen met Open Vld?

'Het CD&V-bestuur heeft na grondige afweging van diverse opties beslist om de afdelingsvoorzitter, de politiek secretaris en de burgemeester een mandaat te geven om hierover formeel gesprekken te voeren met de Open Vld-fractie. Die heeft in de nieuwe gemeenteraad twee zetels.'

'Onze leden hebben vastgesteld dat de verkiezingsprogramma's dicht bij elkaar liggen. Ik verwacht dan ook dat we op korte termijn tot goede afspraken kunnen komen om samen de schouders te zetten onder een ambitieus meerjarenbeleidsplan voor de periode 2019-2024," zegt burgemeester Ward Kennes. (pp)

imageMeer nieuws

Inwoners Grobbendonk/Bouwel en personeelsleden lokaal bestuur mogen nieuw logo kiezen

Grobbendonk 25.03.2019 - 13.28u reading time2min

Sinds 1 januari 2019 wijzigde er heel wat binnen onze gemeente. Een nieuw bestuur ging aan de slag en gemeente en OCMW integreerden en vormen nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look. Daarom steken we onze huisstijl in een nieuw jasje en kiezen we voor een nieuw logo!

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'
Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 25.03.2019 - 01.36u

KVV Dosko - KFC Lentezon 0-3 : bezoekers naar kop klassement

Kempen regio | Provincie Antwerpen 24.03.2019 - 23.41u

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.03.2019 - 21.19u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 24.03.2019 - 21.17u

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 24.03.2019 - 10.14u

400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik

 400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.03.2019 - 22.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto