Kasterlee wordt zwaar getroffen door de vierde coronagolf, met intussen al 452 besmettingen per week.

De nieuwe coronamaatregelen van het Overlegcomité leidden vorige week in onze gemeente al tot nieuwe maatregelen en beslissingen.

De gemeente Kasterlee zelf heeft alle evenementen die ze zelf organiseert tot eind januari geschrapt.

Ook vele verenigingen hebben bijeenkomsten uitgesteld of afgelast. Maar de situatie blijft verslechteren. Zelfs in die mate dat het Agentschap Zorg en Gezondheid Kasterlee in alertfase gezet heeft.

Burgemeester Ward Kennes: "Ondanks het feit dat we zeer goede vaccinatiecijfers hebben en onze inwoners zich goed aan de opgelegde maatregelen houden, blijft het de slechte richting uitgaan met het aantal besmettingen in onze gemeente."

Tijdens een overleg met de Eerstelijnszone Middenkempen werd gesteld dat zelfs met de huidige maatregelen de piek van de besmettingen en ziekenhuisopnames pas tegen half december wordt verwacht.

De burgemeester roept daarom iedereen dan ook op om zich maximaal aan de basisregels te houden: handen ontsmetten, afstand houden, mondmasker dragen en de sociale contacten zo veel mogelijk beperken.

Vooral dat laatste is in deze situatie uiterst belangrijk omdat we met een zeer besmettelijke variant van het virus hebben te maken.

"Enkel mondmaskers dragen en ruimten verluchten blijken niet te volstaan om de verspreiding van het virus in te dijken."

"We weten dat veel mensen getroffen zijn door het coronavirus zonder dat ze ernstige gezondheidsklachten ontwikkelen. Dat geeft een vals gevoel van veiligheid.

Zeer verontrustend is dat meer en meer mensen de medische zorgen niet meer krijgen die ze nodig hebben door de situatie in onze Kempense ziekenhuizen.

De acute druk van de coronapatiënten schuift andere noodzakelijke behandelingen naar achter. Ook daarom is het belangrijk dat we niet alleen de algemene regels nauwgezet naleven, maar voor onszelf de lat nog iets hoger leggen".  Foto Ward Kennes/NNieuws.