Woensdagvoormiddag kwam Ward Sels naar het Kempens Wielermuseum Grobbendonk om de 'Gouden Ontsnapte' te signeren.  Rik Van Looy was belet.

Tot 16 juni staat het Kempens Wielermuseum aan het Astridplein in Grobbendonk weer in de kijker. Het project 'De Ontsnapping' loopt in het Kempens Wielermuseum.   Het is uiteraard de geschikte locatie om de wielerhelden van dit project te ontvangen. Een verzameling van 46 levensgrote plastic wielrenners is aan het wielermuseum te bewonderen.

“De Ontsnapping” betekent pure nostalgie en werd bedacht door kunstenaar en wielerliefhebber Erik Nagels. Hij herinnerde zich de felgekleurde plastic speelgoedrennertjes die rond de jaren ‘60 à ‘70 in de trommels met waspoeder zaten. Dit jaar bestaat de Ronde van Vlaanderen 100 jaar. Dat verdient een groot wielerfeest met activiteiten, evenementen en tentoonstellingen over heel Vlaanderen. Het ideale moment dacht Erik Nagels, om die kleine speelgoedrennertjes een tweede leven te geven. Maar ditmaal levensgroot en middenin de echte wielerwereld. (www.deontsnapping.be). De “Gouden Ontsnapte” is erbij. Een gele plastic wielrenner die de taak heeft om zoveel mogelijk handtekeningen van oud-winnaars van de Ronde van Vlaanderen te verzamelen. Onze lokale wielerheld Ward Sels mochten hierbij niet ontbreken.   Foto's Van the Man / Nnieuws.