U bent hier

Warme schrijfactie naar rusthuisbewoners

Kasterlee
01.12.2020 - 14.49u
Door: Mark Jaspers

De coronacrisis is voor het rusthuispersoneel een heel zware periode. Maar niet alleen voor hen, ook voor de rusthuisbewoners zijn het ongewone tijden. Door de veiligheidsmaatregelen komt er geen of amper bezoek over de vloer.

De donkere winterdagen duren dan lang en eenzaamheid loert om de hoek. Daar wil het gemeentebestuur van Kasterlee iets aan doen!

"We roepen de Kasterleenaren op om hun warm hart op papier te zetten. Iedereen die graag een briefje aan een bewoner van WZC Aquamarijn in Kasterlee of WZC De Witte Bergen in Lichtaart wil sturen kan zijn/haar mailadres ten laatste op 8 december doorgeven via het digitaal loket op www.kasterlee.be (Kasterlee schrijft) of via warm@kasterlee.be," vertelt schepen van welzijn Sumati Adriaensen.

"Wij bezorgen het mailadres aan de woonzorgcentra. De schrijver krijgt nadien van het woonzorgcentrum een naam van één van de bewoners en ook enkele interesses/hobby's. De schrijver kan op die manier een brief, kaart, tekening,... op maat van de bewoner maken.

Op zondag 20 december, de donkerste dag van het jaar, worden de omslagen uitgedeeld aan de rusthuisbewoners en gaat een gloed van warmte doorheen de woonzorgcentra," weet Adriaensen.

"Een kaartje in de brievenbus vinden, dat vindt iedereen fijn. Niet alleen in de twee woonzorgcentra in onze gemeenten zijn er mensen die weinig sociale contacten hebben.

Daarom voorzien we in het gemeentelijk informatieblad van januari een postkaartje 'met warme groeten'. Onze inwoners kunnen dit uitknippen en bezorgen aan een buur, een dichte of verre vriend, een familielid,..." besluit burgemeester Ward Kennes.

imageMeer nieuws

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Stoelendans bij N-VA Herentals blijft duren

Herentals 15.01.2021 - 14.22u

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record
Grobbendonk | Internationaal | Neteland 15.01.2021 - 11.21u

Sabam-rekening voor duizenden horeca- en handelszaken zonder dat er muziek klinkt : 'Waanzin van Sabam'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.01.2021 - 09.13u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto