Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warme wafels van IJssloeberke voor ‘cool personeel’ van DR technieken Tielen

RD wafels

De medewerkers van DR technieken in Tielen werden maandag getrakteerd op warme wafels. Niet door hun werkgever, maar door een tevreden klant. Voor zaakvoerder Rob Dillen is de warme attentie een bevestiging van het unieke karakter van zijn bedrijf.

Vorig jaar becijferde Rob Dillen dat hij met DR Technieken bij ijsproducent IJssloeberke een besparing van meerdere duizenden euro per maand kon garanderen met een nieuwe productie-unit.

“We zagen al snel dat met de juiste installatie met warmtewisselaars zowel ecologisch als economisch een grote besparing haalbaar was”, vertelt Rob. “Wij wisten ook dat wij één van de enige bedrijven zijn die zo’n installatie volledig zelf kan bouwen. Net het feit dat wij alle mogelijke technieken zelf in huis hebben, is ons sterke punt.”

Na lang wikken en wegen gingen Bart en Elien van het IJssloeberke met DR technieken in zee. De nieuwe productie-eenheid betekende een forse investering, zodat het toch wat bang afwachten was wat het rendement uiteindelijk zou zijn. “Ondanks 20% meer productie en dus meer energieverbruik, daalt onze energiefactuur ongeveer met 30%”, vertelt Bart. “We spreken al snel van 5.000 euro per maand. Dat is nog beter dan we hadden gehoopt.”

Belofte

“Vroeger liep er 6.000 liter warm water naar de riolering”, vult Rob Dillen trots aan. “Die warmte wordt nu 100% herbruikt. Ik ben er zeker van dat de besparing bij IJssloeberke in de zomer nog groter wordt. Dan kan er nog meer warmte gerecupereerd worden, dankzij de warmte en nog hogere productie. Het is fijn dat onze beloftes meer dan ingevuld worden. ”

Erkenning

Om zijn tevredenheid concreet te maken besloot de ijsproducent om de technici die de installatie bouwden te trakteren. “Een ijsje is midden de winter niet zo’n strak plan”, lacht Bart. “Omdat wij ook warme wafels verkopen, willen we op een winterdag de mensen van DR Technieken daarmee verwennen. We zijn dankbaar voor hun kennis en inzet.”

Uniek

Zaakvoerder Rob was natuurlijk blij met de geste. “Zo’n erkenning van een andere ondernemer doet deugd”, bekent hij. “Ook voor het personeel. Ook zij weten dat ze in een uitzonderlijk bedrijf werken. Onze medewerkers hebben heel complementaire competenties, waardoor ze echt in team kunnen werken. Eenvoudig gezegd kunnen wij alles wat met een buis of een kabel te maken heeft, plaatsen én aan elkaar te koppelen.

Van een eenvoudige afvoer over warmtewisselaars tot high-tech domotica.  Dat is onze unieke meerwaarde.

De klant weet dat we elke specialisatie in huis hebben en dus ook een stipte en correcte oplevering garanderen. Wij kunnen ons niet verstoppen achter een collega of onderaannemer. Dat loont ook. Dankzij het sterke project bij Bart en Elien, klopten al enkele andere sterke spelers uit de voedingswereld bij ons aan.”  Foto R. Dillen RD.

Kemelbeekstraat 25, Tielen, België

RD wafels

Deel dit artikel