U bent hier

Warme Wandeling brengt Herentals Zorgstad in beeld

Herentals | Kempen regio
10.05.2021 - 15.53u
Door: Lex Verellen

Bewegingspunt Herentals (vroeger ACW Herentals) bestaat 100 jaar. Een memorabele verjaardag. Daarom lanceert het netwerk van vrijwilligers, sociale bewegingen en organisaties de Warme Wandeling.

'Die loopt langs verschillende initiatieven die illustreren hoe bewegingspunt en haar erkende mandatarissen onze stad op de kaart zetten als zorgstad.

'Bewegingspunt Herentals grijpt Rerum Novarum op 13 mei aan om het startschot te geven voor de Warme Wandeling.

"De wandeling staat symbool voor wat beweging.net al 100 jaar doet", vertelt coördinator Marietje Van Wolputte. "Want welke obstakels we in onze maatschappij ook treffen, we blijven in beweging.

We stippelen de route uit, leiden en begeleiden naar een leefbare, warme en zorgzame samenleving. Die tred, die cadans houdt ons gezond. Daarom nodigen we alle inwoners uit om mee te stappen."

Eerbetoon aan Peter, Fons en Karel, Ria

Als bewegingspunt Herentals wegen we al decennialang op het sociale beleid van onze gemeente, zoals bv. het gelijke kansen- en doelgroepenbeleid, kinderopvang, jeugdbeleid en sociale huisvesting.

De Warme Wandeling cirkelt langs zo'n 10 plekken in Herentals die mee hun stempel drukken om onze stad uit te bouwen tot een echte zorgstad.

Een voor een vernieuwende projecten waarvoor onze vroegere OCMW-voorzitters Fons Michiels en Karel Veraghtert en ook Ria Janssens als schepen van Sociale Zaken en Gelijke Kansen een lans hebben gebroken.

En natuurlijk onze Peter Bellens waarvan we in december vorig jaar onverwacht afscheid moesten nemen.

"Peter is er al schepen in geslaagd om veel van onze voorstellen voor een sterk sociaal en zorgbeleid te verankeren in het beleidsplan van de stad. Hij was de laatste twee jaar de initiatiefnemer van Zorgstad Herentals.

En wist op korte termijn de buurtzorgnetwerken, een sterkere verankering van het wijkgezondheidscentrum, de fietsbieb, en nog veel meer te realiseren. Die projecten komen zeker aan bod in de Warme Wandeling", licht Marietje een tip van de sluier.

Bart Michiels – Peters opvolger als schepen van Sociale Zaken, Zorg en Welzijn – is vastberaden om de ambitieuze plannen van Peter en onze visie en ideeën vanuit beweging.net verder vorm te geven in het stadsbeleid."

Pinkstermaandag: route inlopen

"Bewegingspunt Herentals roept inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk op om de wandeling mee in te lopen op Pinkstermaandag, 24 mei.

De route start aan de dienst Toerisme op de Grote Markt en is 6 km lang. Inschrijven met je bubbel kan via: bewegingspunt-herentals.be/warme-wandeling

Vanaf 14 juni kan iedereen de wandeling lopen wanneer je wil. De routebeschrijving vind je op de dienst Toerisme.

Doe mee, blaas even uit en vul je longen om 100 kaarsjes uit te blazen. Op die manier blijven we in beweging. Want als bewegingspunt is het onze missie om het sociaal beleid in onze stad mee te blijven sturen."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto