"Axelle for life" was een supergeslaagde actie voor de Warmste Week van StuBru ten voordele van het Olivia Fund.  Ilse De Reze en Eddy Hendrickx van het Olivia Fund mochten een cheque van maar liefst €21.987,58 in ontvangst nemen.

"Axelle for life" werd georganiseerd door een grote groep vrienden van Axelle Lambeets', zegt Eveline Van Raes van de organisatie. 'We hebben haar op 5 april 2018, enkele dagen na haar 23e verjaardag, met veel pijn in het hart moeten afgeven nadat ze gedurende 2,5 jaar een ongelijke strijd heeft geleverd tegen een hersentumor.

Axelle was een zeer vrolijk, gepassioneerd en gedreven student geneeskunde aan de KU Leuven. Daarnaast was ze ook nog actief als groepsleiding in de Sint-Kristina Scouts Sint-Truiden. Hier kreeg ze haar persoonlijke totem die ze alle eer heeft aangedaan: Toegewijde Sika.

Door haar sociale levensstijl had ze natuurlijk ook een zeer grote groep vrienden rond haar in Sint-Truiden en Leuven die hun krachten bundelden om een evenement te organiseren zodat het onderzoek naar hersentumoren en therapieën een duwtje in de rug konden geven.

Haar enthousiasme leeft voort in ieder van ons en zij zal ons voor altijd verbinden.

Onze Warme actie bestond uit 3 grote evenementen:  een filmavond Leuven met optreden van Wim Soutaer, improvisatietheater Preparee, het Leuvens Universitair Koor; de Sponserloop Robbe; en een filmavond Sint-Truiden met optreden van Sexy Sunday.' Bekijk de vid van de overhandiging van de cheque hier. (pp)